Halfi Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam mam sieć w domu 2 kompy lap ps3 i dlink dir-655 teoretycznie wszystko widzi i chodzi na 1Gb/s moje pytanie brzmi jaki transfer powinien być osiagalny w takiej sieci, na razie z moich obserwacji wynika ze sa to okolice 20MB/s mało dużo? ktoś rozwieje moje wątpliwości ? potrzebuje okolo 30-35MB/s transferu do PS3, czy zmiana kabli z zwyklej skrętki 5e na 6 może cokolwiek tu przyspieszyc ? czy to granice tego routera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 tak z ciekawosci zapytam, po co taki transfer do ps3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 stream 1080p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 tak myslalem, mylisz jednostki, bitrate strumienia filmowego podaje sie w megabitach, a Ty piszesz o megabajtach a to jest roznica, zwykla siec 100 mb spokojnie wystarczy a coz dopiero "1 gb" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 nie stety - nie mylę jednostek, bit rate odczytuje z media servera jaki aktualnie jest wykorzystywany. Filmy działają płynnie do 230500kb/s - okiolo 28MB/s ( dzieki pomocy bufora danych ) problemy zaczynają sie gdy media server pokazuje 250500kb/s obraz zaczyna szarpać. Dodam ze rzadko kiedy bitrate podskakuje do tego poziomu. Z moich testów miedzy 2 PC wynika ze sieć osiąga jedynie okolice 20MB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 filmy na bd zakodowane sa z bitratem max ~ 40 mbit , gdzie sredni bitrate bedzie sporo ponizej, przy tym waza ponad 40 gb a Ty potrzebujesz przeslac ok 30 mbajtow/s tak ? to ile ten film wazy ? pol terabajta ? pomysl, to nie ma sensu, jakies ustawienie media servera masz nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) media server wysyla rozkodowany obraz, dlatego jest tak sporo danych ( przynajmniej tak mi sie zdaje ), zmienić ustawienia na gorsza jakość owszem mogę, ale na razie interesuje mnie żeby zostało to w najlepszej jakości, to co nikt nie udzieli mi jakiejś porad związanej z pytaniem ? wymiana kabli może coś dać ? a może to wina routera, lub sieciówek ? jak sie za to zabrać żeby to zdiagnozować? Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez Halfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...