R4KET Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 To może AsRock 890GX? Cene też koło 400zł, a 965 się na 4,0Ghz kręci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Do 4000 tys to może już brac zestaw na i7 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 wiesz.. poszperalem troche po necie.. poczytalem i mam pytanie... duzo osob pisze ze ta plyta glowna ma problemy wlasnie z tym dyskiem twardym Samsunga.. prawda to ? Cóż, biję się w pierś - nie wiedziałem o takich pogłoskach. Sam chipset 890GX miał swoją premierę dość niedawno, więc to jest moim usprawiedliwieniem... Gratuluję przezorności. Tak, wygląda na to, że są problemy z dyskami Samsunga - nie tylko na tej płycie Asusa, ale na wszystkich z chipsetem 890GX, prawdopodobnie z całą serią 8. Z tego co wyczytałem, to problem leży po stronie Samsunga. Nie zmieniałbym płyty, tylko dysk. Po poszperaniu w sieci stwierdzam, że dobrą alternatywą będzie Seagate Barracuda 7200.12 1TB (ST31000528AS) Jest troszkę wolniejszy od Samsunga, ale przynajmniej nie będzie problemów z działaniem na tej płycie głównej :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) To już lepiej kupić jakiegoś WD. Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Nie wpadajmy w stereotypy... Niech będzie, właśnie znalazłem alternatywę - WD 1TB (WD1001FALS) Caviar Black. Porównywalny wydajnością ze wspomnianym Seagatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robredo28 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) i znowu... wiem jestem upierdliwy :) ale troche zbieralem na komputer i juz jak mam wydac 4 tys to chce byc pewien tego co kupuje... :) chodzi mi o to ze na stronie.. gral.pl ..dysk ten ma prędkość obrotowa silnika 7200 obr./min a w rzeczywistosci jest to 5400.. ten sam dysk u konkurencji.. http://www.proline.pl/?p=WD+WD10EARS oraz cos o tej magicznie zmieniajacej sie liczbie obrotow :) http://nvision.pl/Samsung-Seagate-Western-Digital-test-dyskow-twardych-do-640-GB--Articles-304-ndetails-4.html i jak to w kurcze w koncu jest :) bo plyta glwna mi odpowiada wiec tak naprawde pozostal tylko ten twardziel do wyboru.. a moze lepsza opcja sa dwa dyski 500 gb polaczone w RAID 0 ? Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez robredo28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) i jak to w kurcze w koncu jest :) bo plyta glwna mi odpowiada wiec tak naprawde pozostal tylko ten twardziel do wyboru.. a moze lepsza opcja sa dwa dyski 500 gb polaczone w RAID 0 ? Na pewno szybszym, ale też trochę mniej bezpiecznym. Jeśli chcesz kupić SSD to RAIDa raczej sobie podaruj. Nowsze WD z talerzami po 500GB są bardzo przyzwoite. A jeszcze lepsze są Samsungi F3. Zawsze możesz przecież wziąć inną płytę, bo w sumie 890GX nie wprowadza żadnych nowości, które "trzeba mieć". Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez Assassin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 chodzi mi o to ze na stronie.. gral.pl ..dysk ten ma prędkość obrotowa silnika 7200 obr./min a w rzeczywistosci jest to 5400.. ten sam dysk u konkurencji.. Western Digital WD10EARS • Sklep Komputerowy ProLine.pl Wrocław To nie jest ten sam dysk. Ten, który podałem, ma 7200rpm. Jeśli chcesz kupić SSD to RAIDa raczej sobie podaruj. Potwierdzam. Zawsze możesz przecież wziąć inną płytę, bo w sumie 890GX nie wprowadza żadnych nowości, które "trzeba mieć". Przy tej kwocie zostałbym przy 890GX, zresztą nie dopłaca się dużo, a płytka jest dobra. A nuż wejdzie do niego Bulldozer... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima88 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ja Ci polecam Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3 - ok 500 zł , karte graficzną Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD5850 1GB Vapor-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...