kasek Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam Wczoraj tradycyjnie wyłączyłem komputer. Dziś rano próbuję go włączyć, włączył się , ale kiedy jeszcze mielił dyskiem, wszystko zgasło i od tamtej pory nie da się go uruchomić. System Windows XP Home sp3. Klikam na "uruchom system windows xp z ostatnio znaną dobrą konfiguracją" ale to nic nie daje. System zanim jeszcze pojawia się logo Windows Xp restartuje się i wszystko zaczyna się od nowa. Próbowałem również uruchomić system w trybie awaryjnym, ale nawet wtedy podczas ładowania plików systemowych komputer się restartuje... Brak/uszkodzenie pliku ntoskrnl.exe: expand X:\i386\ntoskrnl.ex_ C:\Windows\System32\ Brak/uszkodzenie pliku kernel32.dll: expand X:\i386\kernel32.dl_ C:\Windows\System32\ Brak/uszkodzenie pliku ntfs.sys: copy X:\i386\ntfs.sys C:\Windows\system32\drivers Próbowałem wpisywać powyższe komendy z konsoli systemowej którą uruchomiłem z płyty instalacyjnej systemu, po skopiowaniu plików na c, sytuacja się nie zmieniła , system dalej się restartuje .. Czy ktoś miałby jakiś pomysł co się mogło stać i co można jeszcze w tej sytuacji zrobić ? Do dziś pluję sobie w brodę że nie zainstalowałem i nie zrobiłem obrazu ghostem.. :/ Dzięki za pomoc. Pozdr Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelw111 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Brak/uszkodzenie pliku ntoskrnl.exe: expand X:\i386\ntoskrnl.ex_ C:\Windows\System32\ Brak/uszkodzenie pliku kernel32.dll: expand X:\i386\kernel32.dl_ C:\Windows\System32\ Brak/uszkodzenie pliku ntfs.sys: copy X:\i386\ntfs.sys C:\Windows\system32\drivers Zmieniłeś X na literę odpowiednią dla twojego napędu? Próbowałeś poprzez fixmbr i fixboot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...