kolorex Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) Potrzebuje pomocy w sptawie biosu katy graficznej Nivida 8600M GS Asus F3SV a dokładniej(Z53SV).Nie umiem znalećś do niego biosu karty graficznrj jedyne co znalazłem to do GT.druga sprawa to moze mi ktoś powie jak go wgrać??? Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez kolorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Sciagnij ten programik i edytuj nim bios karty. Niestety nie mam pewnosci czy w ogole zostanie przeczytany bios karty 8600m, ale sprobuj. NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) 5.4 download - Programy & Spolszczenia Bios mozesz sciagnac z karty nibitorem lub gpu-z. http://www.dobreprogramy.pl/GPUZ,Program,Windows,16750.html W gpu-z pod logo nvidi jest znaczek. Kliknij go i zapisz bios do pliku (jak sie da). Potem edytuj bios w nibitorze. Napisz czy edycja jest mozliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolorex Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 w GPU bios wersion widze tylko [unknown]a jak nacisne na ten znaczek pod logiem nivida to mi wyskakuje Bios reading not suppoted on this device. W tabeli GPU CLock mam 0MHz Default Clock tez 0 A co do nibitor to pokazuje mi tylko bios Nivida 8600M ale wszystkie tabele są puste Tak to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Na www.techpowerup.com są zawsze najświeższe narzędzia do flashowania biosów vga. Od niedawna nawet nvidię można flashować spod windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolorex Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) juz sprawdzałem tą strone niema na niej biosa do 8600M GS na ASUSA.Jest bios Nividy 8600M GS do ACER i niewiem czy taki bios moze być A tak pozatym to jaki program jest najlepszy a moze najproszczy do fleszowania kart nivida Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez kolorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Download nVFlash 5.88 - An NVIDIA Firmware Update Utility - Softpedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 nVflash. Po co w ogole chcesz flashować bios? Masz jakieś problemy z wyświetlaniem grafiki? Jeśli tak, może to oznaczać uszkodzenie sprzętu - Mostki/gpu nvidii są z serii 6xxx, 7xxx i 8xxx z Data Code niższym niż 09 są wadliwe; mają tendenceje do 'odklejania sie' od płyty, usterka jest najczęściej spotykana w notebookach HP. Zacznij od zmiany sterowników, być może to tylko ich wina że gpu-z nie pokazuje taktów.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Jak źle czyta takty (0MHz) to wina programu lub systemu albo sterowników... Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolorex Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Czy ktoś mi moze napisać krok po kroku jak wgrać bios za pomocą nVflash. Bo jestem na ten temat całkiem zielony albo w jakis inny sposób.Chce dodać ze nie posiadam stacji dyskietek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...