Skocz do zawartości
Bartekiju

Problem z Geforce 8800

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Ostatnimi czasy moj Geforce 8800 dość mocno sie nagrzewał (65-70* w spoczynku) a próba uruchomienia jakakolwiek gry skutkowała blue-screenem. Dlatego pomyślalem o tym żeby wymienić paste termoprzewodzącą na rdzeniu i pamięciach. Ostrożnie odkreciłem radiator, starłem stara paste z rdzenia po czym nałożyłem nowa. Na pamieciach natomiast nie było pasty tylko 'termopady' które były w dość opłakanym stanie, więc bez wiekszego zastanowienia (i to był chyba bład) delikatnie je usunałem a nastepnie posmarowałem pamieci oraz radiator w miejscu styku z kośćmi pasta. Zmontowałem karte do kupy, wpiałem do kompa, uruchomiłem i.. niestety coś poszło nie tak. Na ekranie pojawiają sie drobne pionowe paski tzw artefakty, a przed samym załadowaniem się pulpitu, pojawia się blue-screen i komputer się restartuje :-| :-|

Jestem pewny że niczego nie uszkodziłem przy usuwaniu oraz aplikacji pasty, wszystko robiłem bardzo ostrożnie (i nie był to też pierwszy raz). Nie wiem co mogło się stać :? Gdy uruchomie system w trybie awaryjnym, w managerze urządzen normalnie widnieje Geforce 8800, więc komputer wykrywa karte. Jutro pojde do sklepu elektronicznego, kupie nowe termopady i może to rozwiąże problem.

Podsumowując, macie jakieś pomysły co może być problemem i jak wam się wydaje, istnieje prawdopodobieństwo że karta została uszkodzona? :cry: Jest jeszcze na gwarancji wiec, bede ja w razie czego reklamował ale to zajmie miesiąc jak nie wiecej, a z jednym kompem w domu się raczej nie obejdę.

Pozdro i z góry dzieki za pomoc

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...