Bartekiju Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Cześć, Ostatnimi czasy moj Geforce 8800 dość mocno sie nagrzewał (65-70* w spoczynku) a próba uruchomienia jakakolwiek gry skutkowała blue-screenem. Dlatego pomyślalem o tym żeby wymienić paste termoprzewodzącą na rdzeniu i pamięciach. Ostrożnie odkreciłem radiator, starłem stara paste z rdzenia po czym nałożyłem nowa. Na pamieciach natomiast nie było pasty tylko 'termopady' które były w dość opłakanym stanie, więc bez wiekszego zastanowienia (i to był chyba bład) delikatnie je usunałem a nastepnie posmarowałem pamieci oraz radiator w miejscu styku z kośćmi pasta. Zmontowałem karte do kupy, wpiałem do kompa, uruchomiłem i.. niestety coś poszło nie tak. Na ekranie pojawiają sie drobne pionowe paski tzw artefakty, a przed samym załadowaniem się pulpitu, pojawia się blue-screen i komputer się restartuje :-| :-| Jestem pewny że niczego nie uszkodziłem przy usuwaniu oraz aplikacji pasty, wszystko robiłem bardzo ostrożnie (i nie był to też pierwszy raz). Nie wiem co mogło się stać :? Gdy uruchomie system w trybie awaryjnym, w managerze urządzen normalnie widnieje Geforce 8800, więc komputer wykrywa karte. Jutro pojde do sklepu elektronicznego, kupie nowe termopady i może to rozwiąże problem. Podsumowując, macie jakieś pomysły co może być problemem i jak wam się wydaje, istnieje prawdopodobieństwo że karta została uszkodzona? :cry: Jest jeszcze na gwarancji wiec, bede ja w razie czego reklamował ale to zajmie miesiąc jak nie wiecej, a z jednym kompem w domu się raczej nie obejdę. Pozdro i z góry dzieki za pomoc Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Masz tematy zbiorcze do różnych odmian 8800, pisz w odpowiednim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...