chinczolek Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam. Sprawa wyglada tak ze kiedy wchodze w Panel sterowania->Konta użytkownika wyskakuje mi komunikat: Błąd skryptu Internet Explorer. Błąd: Odmowa dostepu. URL: res://C:\WINDOWS\system32\nusrmgr.cpl/nusrmgr.hta Pyta równiez czy chce kontynuowac uruchamianie skryptów na tej stronie, i niezaleznie czy wcisne 'tak' czy 'nie' pojawia mi sie normalnie okno z kontami uzytkownika Problem pojawia sie tylko w widoku klasycznym panelu sterownia. Dodam równiez ze format systemu robilem pare dni temu i taki problem pojawil sie praktycznie odrazu. Uruchamialem juz: regsvr32 vbscript.dll regsvr32 jscript.dll Wyłączalem równiez debugowanie skryptów IE, instalowalem nastepnie Jave. Podmienialem plik nusrmgr.cpl z plyty windows. Nic nie pomogło. Macie jakies pomysły? Oto log z hijacka Wklej.to - po prostu wklej to - paste: snGo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zapewne problem pojawił się po użyciu XP-Antispy, XPY lub innego programu do grzebania w systemie. Najwidoczniej zablokowałeś wykonywanie skryptów lub dostęp do plików hta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Moze najwyzszy czas, po 9 latach, zainstalowac nowsza przegladarke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinczolek Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Uzywam Opery wiec IE mi zupełnie zbedny jest. Zadnego programiku do grzebania w systemie nie uzywalem, tzn dopiero po pojawieniu sie blędu zaczałem. Słyszalem ze problem mogł sie pojawic poprzez uruchomienie jakiegos programu przez opcje 'uruchom jako' pamietam ze jakis program tak instalowalem ale juz nie kojarze jaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Przeglądarki jako takiej może i nie używasz, ale IE to nie tylko web browser jako taki, ale też sporo bibliotek często wykorzystywanych przez Windowsa i różne programy. Dlatego najlepiej zawsze instalować najnowszą wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...