Skocz do zawartości
chinczolek

Błąd skryptu IE 6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprawa wyglada tak ze kiedy wchodze w Panel sterowania->Konta użytkownika wyskakuje mi komunikat:

Błąd skryptu Internet Explorer.

Błąd: Odmowa dostepu.

URL: res://C:\WINDOWS\system32\nusrmgr.cpl/nusrmgr.hta

Pyta równiez czy chce kontynuowac uruchamianie skryptów na tej stronie, i niezaleznie czy wcisne 'tak' czy 'nie' pojawia mi sie normalnie okno z kontami uzytkownika

Problem pojawia sie tylko w widoku klasycznym panelu sterownia.

Dodam równiez ze format systemu robilem pare dni temu i taki problem pojawil sie praktycznie odrazu. Uruchamialem juz:

regsvr32 vbscript.dll

regsvr32 jscript.dll

Wyłączalem równiez debugowanie skryptów IE, instalowalem nastepnie Jave.

Podmienialem plik nusrmgr.cpl z plyty windows. Nic nie pomogło. Macie jakies pomysły?

Oto log z hijacka

Wklej.to - po prostu wklej to - paste: snGo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywam Opery wiec IE mi zupełnie zbedny jest. Zadnego programiku do grzebania w systemie nie uzywalem, tzn dopiero po pojawieniu sie blędu zaczałem. Słyszalem ze problem mogł sie pojawic poprzez uruchomienie jakiegos programu przez opcje 'uruchom jako' pamietam ze jakis program tak instalowalem ale juz nie kojarze jaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądarki jako takiej może i nie używasz, ale IE to nie tylko web browser jako taki, ale też sporo bibliotek często wykorzystywanych przez Windowsa i różne programy. Dlatego najlepiej zawsze instalować najnowszą wersję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi