ksieciunio Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam, w tamtym roku kupiłem kolesiowi D-linka DSL-2740B, jako że ma duży dom i w garażu też chciał mieć internet więc padło na tego routera, spisywał się świetnie, sieć była w całym domu i w garażu też. Teraz kupił sobie neostrade z telewizją przed dekoder który musi być podłączony do livebox'a. Poprzez podłączenie bezpośrednie do D-linka nie odbiera telewizji, a przez livebox'a działa. Niestety badziewny livebox nie ma takiego zasięgu jak D-link. Jest możliwość podłączenia by sygnał wychodził z livebox'a do D-linka a on dalej by dzielił sygnał ? Proszę o jakieś porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Musiałbyś podpiąć kablem Liveboxa do któregoś z portów LAN w D-Linku, programowo wyłączyć modem ADSL i ustawić w sekcji Wireless tryb AP, albo ustawić w Wireless repeater - wtedy bez kabli. problem w tym, że nie wiem czy tak się da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksieciunio Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 No właśnie, też nie wiem i z racji tego że nie jestem biegły w tych sprawach pytam was. Tylko kwestia tego czy d-link ma taką funkcje i czy mozna tak zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Trzeba prześledzić menu D-Linka, możesz dołączyć jakieś screeny z rozwiniętymi menu - będzie łatwiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksieciunio Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Niestety dopiero w piątek mogę screeny zapodać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Z tego co doczytałem to dla sekcji Wireless nie ma wspierania trybu repeater. W ogóle to odsyłam do manuala - sekcja 'Network Connections' i opis 'Connect Router to Ethernet'. Prawdopodobnie będzie trzeba zmienić też z PPPoA/PPPoE na Dynamic/Static IP Adress. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...