Kirk42 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam! Właśnie dostałem komputer, na którym zainstalowany jest Debian GNU/ linux 2.6.26-2-686. Podczas ładowania systemu wyświetla mi się komunikat "Enter passphrase to unlock the disk /dev/sda2 (sda2_crypt)" rozumiem, ze mam podać hasło do dysku, oczywiście nie dysponuje takim hasłem, a muszę dostać się do tego dysku, próbowałem odpalić komputer z płytki liveCD opensuse, gdy chce wejść na dysk pojawia mi się okienko z komunikatem: "Proszę wprowadzić hasło, aby odblokować wolumin", a poniżej: "Urządzenie "1000 GB Hard Disk" zawiera zaszyfrowane dane na partycji 2." Czy może mi ktoś pomoc, dostęp do tego dysku jest dla mnie bardzo ważny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) mi się wydaje, że nic z tym nie zrobisz bez hasła. Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez DuG1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 tak właśnie myślę, dzwoniłem do trzech firm zajmujących się odzyskiwaniem danych z dysków, oni powiedzieli, że jest jakaś szansa, ale nikt nie chce się tego podjąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...