Skocz do zawartości
maxymili

Wybory prezydenckie 2010

wybory prezydenckie 2010 druga tura  

132 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którego kandydata zagłosujesz?

• Jarosław Kaczyński
      22
    • Bronisław Komorowski
      81
    • oddam głos nieważny
      11
    • nie zagłosuję
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przypominam sobie, żeby rząd zrobił coś w celu walki z kryzysem. Poza tym odwołuję do jednego ze swoich poprzednich postów o wpływie rządu na gospodarkę.

Jeżeli nic nie zrobił to też jest coś. Inne rządy robiły dużo i się pośliznęły. Głównie co zrobił to na czas wprowadził dość ostre cięcia budżetowe.

EDIT: A pan maxymili tylko zielsko i zielsko... :)

Jest to dla mnie jeden z kluczowych problemów Polski, karanie za posiadanie i tylu Polaków w więzieniach za nic. Sam nie palę więc nie jest to walka o moje sprawy, ale o zasady.

maxymili - bez obrazy, ale z Twoich postow wychodzi, ze swiata poza ziolem nie widzisz.

Jak będzie legalne, choćby w aptekach na receptę, to zmienię temat na alimenty ;)

I alimenciarzy oraz prawo rodzinne, a raczej bezprawie rodzinne w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Państwu w takim stanie jak teraz te "ogromne" pieniądze nie pomogą. Wręcz szkoda, żeby się zmarnowały. Poza tym większa kasa jest z tego, że zielsko jest nielegalne. Dla polityków oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą policzcie sobie ~50000 osadzonych za posiadanie po około 2300 zł, utrzymanie miesięczne wychodzi około 115000000 zł (sto piętnaście milionów złotych)...

Średnia kara pozbawienia wolności za paragraf 62.kk punkt.1 (Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada środki odurzające lub substancje psychotropowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.) wynosi ~6.8 miesiąca, wynika z tego ze państwo (czyli my) średnio płacimy 15640 zł za pobyt w wiezieniu strasznego przestępcy który miał przy sobie kilka gram zioła :lol2:

A znam osobiście takich przypadków kilka, debilizm polskich sędziów sięga zenitu.

Edytowane przez Cmx
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie tak zgadzam się w całej rozciągłości z CMX, w każdym bardziej cywilizowanym kraju można posiadać małe ilości ale w Polsce nie. Ciekawe dlaczego ? bo Polakom szkodzi ? kiedy innym jakoś nie specjalnie ? czy może dlatego, że to chleb dla wielu meneli w niebiskich czapkach premie, nagrody ? w ogóle nie wspominam o kosztach ściągania zielska bo tych nie mogę się do szukać a pewnie małe nie są.

Ogólnie za pełną legalizacją nie jestem ale za depenalizacją jak najbardziej. Np. Do 4 krzaków w domu i jakieś 15g na ulicy poza prywatną posesją. Niestety wątpię nawet w depenalizacje bo wpływy z alkoholu szybko by spadły co by było nie w smak producentom wódy jak paligłup :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie tak zgadzam się w całej rozciągłości z CMX, w każdym bardziej cywilizowanym kraju można posiadać małe ilości ale w Polsce nie. Ciekawe dlaczego ? bo Polakom szkodzi ? kiedy innym jakoś nie specjalnie ? czy może dlatego, że to chleb dla wielu meneli w niebiskich czapkach premie, nagrody ? w ogóle nie wspominam o kosztach ściągania zielska bo tych nie mogę się do szukać a pewnie małe nie są.

Ogólnie za pełną legalizacją nie jestem ale za depenalizacją jak najbardziej. Np. Do 4 krzaków w domu i jakieś 15g na ulicy poza prywatną posesją. Niestety wątpię nawet w depenalizacje bo wpływy z alkoholu szybko by spadły co by było nie w smak producentom wódy jak paligłup :)

Palikot akurat nie boi się utraty wpływów z alko. Mimo, że to jego chleb oficjalnie poparł depenalizację. Natomiast podczas debaty rozczarował mnie Olech. Poparł by legalizację jak by to był akt europejski a jak nie to nie. Mniejsza z tym i tak nie ma szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"W sztabie wyborczym kandydata PO temperatura wyższa jest od tej za oknem. To skutek wyników sondaży, które partia zamawia na własne potrzeby. Ostatnie są wyjątkowo niepokojące - ujawnia "Dziennik Gazeta Prawna".

Jak ustaliła gazeta, z sondaży wynika, że różnica między Bronisławem Komorowskim a Jarosławem Kaczyńskim to już zaledwie 4%. Dlaczego tak się dzieje? Marszałek Komorowski popełnia gafę za gafą."

No jesli juz nawet czlonkowie sztabu PO mowia ze na niecaly tydzien przed wyborami Komorowski ma juz tylko 4% przewagi to niezle moczy ostatnio. Na kazdym kroku gada jakies totlane glupoty. Sesja objazdowa z Donaldem po walach PR'owo dograna do kazdego szczególu, nie przewidziala ze ludzie widzac to w TV sie troche po glowie podrapia i powiedza sobie " Kurde tam mieszkancy traca dorobek calego zycia czasami a Komorowski fotografuje sie na walach" To sie nie moglo udac.

Osobiscie mysle ze bez zadnego problemu I tura zostanie przerznieta przez komorowskiego. Ostatnio slyszalem jak chcial gaz lupkowy wydobywac metoda odkrywkowa ;)

Edytowane przez Eclipse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie pozer, który udaje rozważnego męża stanu, a tak naprawdę to jest zwykłym przeciętnym nie mającym żadnych poglądów bubkiem. Wczoraj obiecał 1% PKB na kulturę. Czym innym to jest niż zwykłym tanim populizmem, tylko próbującym trafić do bardziej inteligentnej/wykształconej (tudzież uważającej się za taką) części społeczeństwa? Nie kupuję tego... Na liście kolejnych najmniej lubianych kandydatów jest Olechowski, Kaczyński i "To on zmieni kraj na lepsze!" W sumie to w ogóle to nie ma na kogo głosować, następnym razem sam wystartuję :lol:

Edytowane przez Sysak
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to zadziwia dlaczego osoba pełniąca 2/3 najważniejszych urzedów w państwie nie ma żadnych kumatych doradców którzy by mu przedstawili o co chodzi z tymi łupkami. O tym ze tacy sami doradcy powinni byc zdublowani w sztabie wyborczym nie wspominam.

Zwłacza ,że bezpieczeństwo energetyczne kraju to jeden z tematów strategicznych i było pewne , że jakieś pytania o to padną ;)

Swoja droga to chyba TVN przestaje lubic Tuska bo wczoraj zamiast klasycznego zestawu oszolom z PiSu i kumaty gosc z PO nastapilo odwrocenie ról bo zaprosili Migalskiego i Kutza.

PS. Ale za to wiemy , że Marszałek popiera rozszerzenie UE na inne kraje np. Norwegie ;)

PS2. Ale w sumie macie racje z tym bezsensem wsadzania ludzi za małe ilości marychy. Lepiej by było mandacik za 2k przywalić albo 200h prac społecznych zaordynować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto co mówił pan Bronisław o powodzi w 1997r.

Ten człowiek jest dla mnie zerem. Nabija sobie procenty na ludzkim nieszczęściu. Bez PRu nie miałby żadnych szans. Żałosna marionetka.

A swoją drogą, to wzruszyłem się.

http://www.youtube.com/watch?v=dcKdUzWG33E

Edytowane przez Modd
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez PR-u żaden kandydat nie miałby poparcia. Dobry PR-owiec jest w stanie stworzyć taki wizerunek danej osoby, że nawet jakaś gafa staje się dla niej dodatkowym plusem

Edytowane przez xmxm
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny orzeł - Napierniczak.

Pieniądze biorą się z budżetu :lol: (a prąd z gniazdka w ścianie - świetny komentarz do filmu).

Edytowane przez Modd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o 'liście' Pana Komorowskiego (to co możemy znaleźć w swoich skrzynkach pocztowych)?

Ogólnie tekst dobrze zredagowany, uderza w taką wartość jak rodzina, nie ma tekstów "zrobię", "Spełnię", "doprowadzę"; Wręcz tylko "Chcę" (chcieć to nie móc);

Ale jakoś do mnie nie przemawia, taki suchy/miałki, jak tania ulotka reklamowa...

Ogólnie wypowiedzi kandydatów nie słucham, bo jak podają powyższe przykłady można tego... pożałować;

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny orzeł - Napierniczak.

Pieniądze biorą się z budżetu :lol: (a prąd z gniazdka w ścianie - świetny komentarz do filmu).

Kobitka ma łeb na karku. Jakby większość społeczeństwa miała tyle leju w głowie to już dawno nie byłoby w sejmie tyle hołoty a kraj szedłby w lepszym kierunku szybszego rozwoju.

Ale to niestety domena rasy ludzkiej że większość jest ograniczona. Cóż może za tysiące lat ewolucji będzie lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy JKM ma ogromne poparcie, to się jeszcze okaże... ;-)

A babcia jest moim idolem. :lol: Szacunek. Jak widać nie tylko mohery są w tym pokoleniu.

Jak przeciętna staruszka idąca z reklamówką na spacer jest wystarczająco kumata, że potrafi w paru zdaniach zdemolować kandydata SLD na prezydenta, to nie wiem po co w ogóle taka banda leniwych nieudaczników-idiotów jest w sejmie. Widać, że Napieralski ale i inni kandydaci mają wyborców za idiotów, którym wystarczy sprzedać dobry imidż.

zzizzy :oops: to nie emigracja, tylko rozkojarzenie i wyłączony spellcheck w operze...

Edytowane przez Sysak
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sysak - okarze, mochery? Litości. Wiem, żeś na emigracji i w ogóle, ale to są karygodne błędy.

Aż szkoda, że babcie muszą słuchać manipulacji telewizji publicznych. To jeszcze większy szajs niż onet.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiać mi się z tego wszystkiego chce, z jednej strony krzyczący Palikot z drugiej przemieniony w anioła Kaczyński jeżdżący pociągami, debaty z tvp gdzie upolitycznione tvp wybiera moderatorów, gwoździem to już są te białe róże i śpiewanie dla J. Kaczyńskiego, prawie jak Król bądź Papież, gdzie ludzie też śpiewają, co to się dzieje z tym narodem to ja nie mam pojęcia, jeszcze te króliczki Napieralskiego :lol:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jak zdefiniujemy wysokie na >1% to może i tak ;)

Zależy jak rozumieć słowo poparcie. Jak ktoś głosuje na Komorowskiego, bo to elegancki facet, to ciężko powiedzieć, że go popiera (chociaż tak się mówi - popiera go swoim głosem). Głosuje, bo nie lubi Kaczyńskiego, a nikogo innego nie zna. A JKM nie dostaje praktycznie żadnych "przypadkowych" głosów. Raczej wszystkie są świadome i jak spotkasz człowieka, który na niego głosował i zapytasz dlaczego to zrobił, to będzie ci umiał rzeczowo odpowiedzieć. Spytasz o to samo człowieka głosującego na Komorowskiego i ci powie "głosowałem, bo on wygra". Takim ludziom wszystko jedno kogo "popierają".

Poza tym, tu nie chodzi o te wybory, bo wiadomo, że wygra marionetka. Nie chodzi tu też o samego JKM. Chodzi o to, że ludzie powoli uświadamiają sobie, że żyją w bagnie. I może za kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat uda się wreszcie coś zmienić. O ile nie będzie za późno.

Btw. http://i50.tinypic.com/2r4tzio.jpg

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jak rozumieć słowo poparcie. Jak ktoś głosuje na Komorowskiego, bo to elegancki facet, to ciężko powiedzieć, że go popiera (chociaż tak się mówi - popiera go swoim głosem). Głosuje, bo nie lubi Kaczyńskiego, a nikogo innego nie zna. A JKM nie dostaje praktycznie żadnych "przypadkowych" głosów. Raczej wszystkie są świadome i jak spotkasz człowieka, który na niego głosował i zapytasz dlaczego to zrobił, to będzie ci umiał rzeczowo odpowiedzieć. Spytasz o to samo człowieka głosującego na Komorowskiego i ci powie "głosowałem, bo on wygra". Takim ludziom wszystko jedno kogo "popierają".

Co nie zmienia faktu, ze JKM jest praktycznie od poczatku swojej kariery politycznym planktonem. Zelazny elektorat jest dobry, ale tylko nim sie wyborow nie wygra (i to sie tyczy kazdej partii).
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...