Skocz do zawartości
MaKaR

matrix 2 ale huj nia

Rekomendowane odpowiedzi

własniue przed chwilą wróciłem z metrixa 2 i co to była za ciach!nia nie polecam nikomu szczerze nikomu jedynka była 100000000000 razy lepsza

wogóle co innego prawie cały film to sceny napie rdalania sie neo z agentami napprawde nie polecam wydałem 15 zł kto mi to odda nie oglądać prosze dla właśnego dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak obejrze to albo sie z toba zgodze, albo nie.

Narazie sie wstrzymuje, ckociaz trailery mi sie podobaly.

P.S. fajny topic wyszedl (nazwa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyt duże skupienie się na wątku miłosnym - traci to na klimacie.

Lepiej się oglądało jedynkę - nie było się do końca pwnym czy Neo przyżyje czy nie w ostatecznym rozrachunku. Tu już wiemy, że będzie 'trójka' więc neo musi żyć, dla mnie to duży spadek na dramaturgii.

Co do efektów spec. to nie mam żadnych uwag, choć bullet Time stał się zbyt częstym zjawiskiem - ale skoro wszyscy są uprgade'owani to czemu nie?

Choć finalna scena nawiązuje pod względem dramatyzmu do jedynki - powraca tu klimat tej niepewności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huh, no nie tak do konca wiadomo czy neo zginie czy nie (znaczy teraz juz wiem ze nie) bo trojka ma byc ponoc prequelem - czyli opowiadac o tym co sie dzialo przed matrixem 1 :) Dzisiaj chyba wreszcie rusze dupe i pojde do kina, to sie potem podziele spostrzezeniami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huh, no nie tak do konca wiadomo czy neo zginie czy nie (znaczy teraz juz wiem ze nie) bo trojka ma byc ponoc prequelem - czyli opowiadac o tym co sie dzialo przed matrixem 1 :) Dzisiaj chyba wreszcie rusze <font color="#FF0000">[ciach!]</font> i pojde do kina, to sie potem podziele spostrzezeniami ;)

Z tego co wiem to 3 ma być o śmierci, a wg. mnie głupotą byłoby robieniem filmu, który "opowiada" nam co było przed matrixem, bo w 2 chodziło o walke przeciwko agentom itd. , a w 3 będzie finał i ktoś zdechnie.

3 część będzie coś ala 1 część tzn. będzie ten klimat, bo jak wspominałem wyżej w 2 chodziło tylko o tą napierdalanke (chcieli jakoś przedstawić to, że walczą z maszynami).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neo - supermen    buahahahaha ..:D:D::D

A pod koniec 1 części Matrixa właśnie to tak wyglądało :D

tak - lol - przez 10 sekund bylo widac jak leci i juz ze jest supermanem :lol: na szczescie w 2 czesci nierobi za "batmano-spier-super-cos_tam_mena" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wam powiem tak....

czekalem na ten film kilka lat... a przez ostatnie kikla dni odliczalem godziny :D:D:D

ide do kina... i CO ????????

GOWNO !!!!

ZUPELNIE inny klimat... te humorystyczne scenki mnie dobily....

- "where's my pussss..."

- "he is doing the superman thing"

te i inne teksty poprostu rozpieprzyly klimat... albo ta akcja "pocaluj mnie tak jak ja to dostaniesz kluczyk" Q.R.W.A. !!!! Co za debilizm !!!

W sumie efekty specjalne naprawde mi sie podobaly, lecz nie zmienia to faktu iz film jest slabszy niz przecietny... moja ocena (tylko dzieki efektom specjalnym) :

4/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe ,ale wy jestescie jacys inni. Przeciez neo nie robi Supermana w realnym swiecie tylko w programie!!! A tam za pomoca swoich zdolnosci moze b.duzo!!!! Czy wy wogole wiecie o co tym filmie chodzi??? Makar co do nawalanki z agentami to jedna byla 7min ,a druga 30sek ,wiec nie pieprz ,ze przez caly czas nawalal sie z Agentami. Przyznam ,ze z watkiem milosnym przesadzili ,ale trudno. Poczatek troche za wolny ,ale od klucznika zabawa rozkreca sie na maxa!!! Zreszta powiem wam jedno. Jak ktos czyta skrypty scenariuszow ,albo oglada trailery itp tylko psuje sobie filmy. Ja poszedlem bez tego wszystkiego i dla mnie film super. Moze nie taki klimatyczny jak 1 ,ale film b.dobry!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wam powiem tak....

czekalem na ten film kilka lat... a przez ostatnie kikla dni odliczalem godziny :D:D:D

ide do kina... i CO ????????

GOWNO !!!!

ZUPELNIE inny klimat... te humorystyczne scenki mnie dobily....

- "where's my pussss..."

- "he is doing the superman thing"

te i inne teksty poprostu rozpieprzyly klimat... albo ta akcja "pocaluj mnie tak jak ja to dostaniesz kluczyk" Q.R.W.A. !!!! Co za debilizm !!!

W sumie efekty specjalne naprawde mi sie podobaly, lecz nie zmienia to faktu iz film jest slabszy niz przecietny... moja ocena (tylko dzieki efektom specjalnym) :

4/10

ej ja też tylko jak dla mnie 2/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do bani film!!

szlpda kasy

a zakonczenie jak w brazylijskim serialu ... poprostu strzelic sobie w leb !!

neo chce ciagle posunac trinity ( chyba tak sie pisze imie yej zdziry ) kilka scen daje rade ale ogolnie

moja ocena w skali od 1 do 6 mocne -3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedynka byla 100000000000000000000000 razy lepsza, te efekty specjalne to chyba byly same dla siebie i jeszcze bylo za durzo scen milosnych. poza tym po 40 minutowym pokazie reklam ten fulm powienien byc za dormo. gwozdz do trumny dla "Reaktywacji" wbilo zakonczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pier.dolicie ... Ten film ma trzy glowne zalety :

- Niesamowite efekty specjalne (widzial gdzies ktos lepsze?)

- Genialny pomysl przedstawienia swiata (jakis sprzeciw?)

- Walka (bylo duzo i niezle)

Watek milosny tak bardzo nie przeszkadzal, kilka scen jako superman tez do wytrzymania. Co wam sie tak strasznie nie podobalo ? To ze Neo nie zginie to juz sie wiedzialo w pierwszej czesci... Jedne pomysly sa genialne inne niezbyt trafione. Fakt zakonczenie jest troche rozczarowujace, ale i tak bedziemy czekac na nastepna czesc. Ci ktorym sie to tak strasznie nie podobalo zaraz powiedza, ze nie pojda na Rewolucje, bo to bedzie taki sam syf :lol:. Fabula byla dobra, tak naprawde to te trzy czynniki ktore wymienilem robia z Matrixa taka legende. W czym jedynka byla lepsza ? Zawsze chodzi o to samo - zniszyczyc maszyny ocalic ludzkosc. No ale coz nie mozna dogodzic wszystkim...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matrix 1 na początku też nie miał uznania, a dopiero po paru miesiącach w ludzi coś wstąpiło i nagle zaczeli zachwalać matrixa.

Z 2 też tak będzie - to po 1, a po 2 nasze wymagania co jakiś czas zwiększają się np. kupuje jakąś nową część jakiejś gierki i stwierdzam, że jest lewa itd. wracam do poprzedniczki, któa wydawałą mi siębyć 100x lepsza, ale gdy ją uruchamiam stierdzam, że coś do bani jest, a ta nowa wersja nie jest wcale taka zła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watek milosny tak bardzo nie przeszkadzal, kilka scen jako superman tez do wytrzymania. Co wam sie tak strasznie nie podobalo ? To ze Neo nie zginie to juz sie wiedzialo w pierwszej czesci...  Jedne pomysly sa genialne inne niezbyt trafione. Fakt zakonczenie jest troche rozczarowujace, ale i tak bedziemy czekac na nastepna czesc. Ci ktorym sie to tak strasznie nie podobalo zaraz powiedza, ze nie pojda na Rewolucje, bo to bedzie taki sam syf :lol:. Fabula byla dobra, tak naprawde to te trzy czynniki ktore wymienilem robia z Matrixa taka legende. W czym jedynka byla lepsza ? Zawsze chodzi o to samo - zniszyczyc maszyny ocalic ludzkosc. No ale coz nie mozna dogodzic wszystkim...

dobrze gadasz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watek milosny tak bardzo nie przeszkadzal, kilka scen jako superman tez do wytrzymania. Co wam sie tak strasznie nie podobalo ? To ze Neo nie zginie to juz sie wiedzialo w pierwszej czesci...  Jedne pomysly sa genialne inne niezbyt trafione. Fakt zakonczenie jest troche rozczarowujace, ale i tak bedziemy czekac na nastepna czesc. Ci ktorym sie to tak strasznie nie podobalo zaraz powiedza, ze nie pojda na Rewolucje, bo to bedzie taki sam syf :lol:. Fabula byla dobra, tak naprawde to te trzy czynniki ktore wymienilem robia z Matrixa taka legende. W czym jedynka byla lepsza ? Zawsze chodzi o to samo - zniszyczyc maszyny ocalic ludzkosc. No ale coz nie mozna dogodzic wszystkim...

Dokladnie :) a to ze zakonczenie bedzie takie bylo wiadomo juz od dawna ( W zamierzeniu Wachowskich premiera trzeciej czesci miala byc 2 tyg po drugiej tylko fox potem zmienilo plany).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi