Szawel Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Znajomemu tydzień po upływie gwarancji padł lapek. Objawy: - Brak obrazu jakiegokolwiek - Mielenie dyskiem - Sygnał o błędzie Jedyne co z siebie wydaje to kod serwisowy którego niestety nigdzie nie znalazłem. Wykluczyłem uszkodzenie RAM i HDD. Dalej go nie rozbierałem, bo to może być praktycznie wszystko. Jeśli ktoś wie co oznacza 1 długi i 2 krótkie sygnały, proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) HP Pavilion sa znane z padajacych plyt glownych. Piski i brak obrazu sugeruja grafe. Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez Marynarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Na 99% masz kolego odklejony GPU, można to naprawić za 150zł - ogrzewając mostek(w wiekszosci przypadków- czasem zdarzy sie że płyta nie wstanie), wymienic sam mostek na nowy(~400zł) lub wymienić całą płytę za 750zł. W obu przypadkach naprawa jest nieskuteczna, problem i tak w przyszłości wystąpi, gdyż jest to sprzęt z wadą technologiczną. Nvidia w laptopie = zło. W laptopie HP = większe zło. Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Dzięki za odpowiedzi. Mimo wszystko jednak interesuje mnie znaczenie sygnału dźwiękowego. @pix3l Gdzie w takim razie można dokonać zabiegu "doklejenia" za owe 150zł? Lapek "pochodzi" z okolic Poznania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 W Poznaniu pełno jest serwisów :) poznan serwis komputerowy - Szukaj w Google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimaspl Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Sygnal oznacza padnieta grafe.Mialem podobna sytuacje ale w innym modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Ok. Czy ktoś jest w stanie polecić serwis w Poznaniu, który nie popsuje jeszcze więcej? Wiem, że jest ich pełno, ale to jak z "fachowcami". Jeden na milion wie co robi, reszta robi co wie. Dzięki wszystkim. Temat do zamknięcia. Lapek poszedł na części. Pora na coś mniej "plastik fantastik". Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...