lagnar Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witam, zastanawiam się nad kupnem nowej pilarki spalinowej lecz nie wiem, która jest lepsza możecie mi doradzić? Zastanawiałem się nad dwoma modelami: Pilarka spalinowa GZ400-16 2.5 KM oraz Pilarka spalinowa GZ500AVS18 3,7 KM Z góry dziękuję za każdą pomoc:) Pozdrawiam i życzę miłego dnia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Ja bym się zastanawiał tylko i wyłącznie miedzy stihlem i husqvarna, zawsze mocniejsza jest lepsza ale i cięższa, coś za coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Tak jak kolega wyżej wspomniał, celowałbym w stihla i husqvarne - innymi nie ma sensu zawracać sobie głowy. Jeśli pilarka ma być do użytku raczej domowego to polecam całą serię husqvarny 4xx: http://www.husqvarna...-allround-saws/ Osobiście posiadam 3.5 konną 455 e-series rancher, powali i potnie na kawałki każde drzewo w moim ogrodzie z przysłowiowym palcem w ... 8O Jak nie zamierzasz ścinać grubych drzew, tylko jakaś przycinka gałęzi itp. to i 2-konna wystarczy. Ale na np. starą gruszę o średnicy pnia 60cm już ze 3 konie trzeba mieć. Pozdrawiam. Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...