nightrider Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam jestem tu nowy i chyba dobrze trafiłem:)? Więc tak chciałbym kupić jakieś pamięci Ram DDR3 pond AMD3:) tylko teraz jakie?? 2x2 GB potrzebuje i jakieś które mają bardzo dobry potencjał OC max moge dać na nie do 600 zł. Co byście doradzili co do ramów?? znalazłem niby takie G.SKILL ECO DDR3 2x2GB 1600MHz CL7 ale może bedą jakieś lepsze, wydajniesze i które mają lepsze oc Reszta konfingu AMD Phenom II x4 965 BE @ 4Ghz Bedzie zmiana niedługo na jakakiegoś 6 jajowca Chłodzenie na procku to Corsair Hydropump 50 Jakaś płyta Pod AMD 2+ z ddr 2 co są na nich OCZ Rappery 1150 MHz 2x2 (to na sell i czekam aż wejdzie do sklepów Asus Crosshair IV Formuła lub Extreme ) Karta Graficzna to Sapphire OC 5970 2GB Zasilacz to OCZ 850W Z-SERIES 80 PLUS GOLD myśle że jak bedzie crossfire to chyba ten sam model lub 1000W Chłodzenie do Ram mam jakieś OCZ Edytowane 12 Czerwca 2010 przez nightrider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Albo Goodram Pro 2000MHz link Thuban będzie obsługiwał 1800MHz spokojnie zapasa masz niezły wraz z chipsetem 8xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 jakoś do GoodRam nie jestem pewny to są ramy dla tech co chyba lubią stabilność itp. Ale co do OC nie za za wybitne a potrzebuje jakiś mocnych bo jak bede podkręcał tego nowego 6 jajowca to ramy też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) To jest seria PRO a one są jedne z najlepszych do OC. Kości to elipda Hyper. Value to inna półka i inne OC, i inne kości. Chyba że: http://pclab.pl/news41681.html Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 ale te GooDRam mają wysokie CL?;/ a ja szukam jak najniższych:) ale z tego co widze 2000 Mhz bedą dobre i bedzie zapas na przyszłe może AMD:) Tylko włąśnie jakie do 600zł i żeby miały jak najnizsze Cl i można było by kupic na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 ale te GooDRam mają wysokie CL?;/ a ja szukam jak najniższych:) Co z tego, że mają wysokie, moje 1333 cl9 na micronach D9KPT robią 1600 cl7 na niskim napięciu. Pro polecą jeszcze lepiej. Nikt Ci źle nie doradza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 ale z tego co sobie czytam w forach z innych krajów mało kto używa GooDRamów;/ bo moze są za słabe dla nich a ja potrzebuje naprawdę wydajnych pamięci max do 600 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Bo goodram to polska marka, gdzie indziej dostępność nie jest tak dobra. Ale pamięci są wyśmienite (szczególnie pro) i w dobrych cenach no i tym bardziej wypada być dumnym, że to nasze i kupować. :) Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 możliwe że to dobry produkt bo Polski i recenzji nie mają złych :) ale wiadomo jak ktoś kupuje cześci to cche jak najbardziej wydajne do jego sprzetu:) i właśnie ja też tak chce G.Skill są świetne co do OC tak samo Jak OCZ i A-Daty wiem bo bawiłem sie tylmi firmami na DDR2:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 No to może G.Skill ECO CL7 1600? U ddr2 chyba są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 nooo te wymieniałem powyzej a jakies inne może są?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam zakładam temat za mojego kolegę który chce sobie kupić Właśnie używaną płytkę główną do 250 pod Procesor Amd Athlon II x3 435 Part# : ADUADX435WFGIBOX OPN : ADX435WFGIBOX Zasilacz ma Fortron 700W I grafe Gigusia 4870 512MB Pamięci ma A-Data EE 800Mhz 4-4-4-12 I ma pytanie bo szuka która by odblokowała dodatkowe rdzenie lub L3 i była dobra do Oc i nie płyta mATX tylko wymiarowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 np. A770DE+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 tylko ta?? a czy odblokuje mi Cache lub te rdzenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Tak, jeżeli proc na to pozwoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) a to gites i jeszcze jedno pytanie dotycznące zasilania płyty:) bo ma on zasilacz Fortron 700W MODEL: FSP700-80GLN i zauważyłem że ta płyta ma wejscie 8 pinowe o w tym zasilaczu nie ma takiego to co zrobić?? Edytowane 13 Czerwca 2010 przez nightrider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Podlaczyc 4 pinowe. W instrukcji na pewno jest napisane jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrider Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 no ale na płycie jest do podłaczenia 8 pinowe;/ więc chyba nie bedzie działało jak sie podłączy 4 pinowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Spokojnie będzie działać z czteropinowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Ewentualnie jak znajdziesz to A780GXH, świetne mobo, które było tutaj baaardzo długo polecane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...