Bugosky91 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Witam. Mam taką małą prośbę. Mam drukarkę (lexmark 6500 series) i chcę ją przez router (pentagram cerberus wifi 802,11g lite p 8381-0) podłaczyć do PC. Router jest podłączony pod kartę sieciową (Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC). Nie wiem jak wyszukać w sieci tą drukarkę. Może mi ktoś mnie mniej więcej pokierować?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Hmm... router ma uruchomione DHCP? Drukarka nie ma statycznego IP? Całość rozbija się o ustawienia IP drukarki/routera i znajomość tych parametrów. Możesz spróbować też przeskanować/spingować adresy z zakresu twojej sieci LAN. + Dodatkowa informacja - Win7 oraz (chyba) Vista mają w Panelu sterowania narzędzie do wyszukiwania drukarek w sieci lokalnej. Jeżeli ustawienia sieciowe drukarki są poprawne, możesz spróbować użyć tej opcji, a być może Twoja drukarka zostanie odnaleziona. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugosky91 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Dzięki za pomoc, ale jako, że mam xp'ka i sieć nie znajduje mi tej drukarki mimo podania ip itp to nie chce mi się z tym fatygować więcej ;] mam jeszcze lapka brata, a praca z pendrakiem nie jest taka zła, więc jakoś przeżyje :D Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...