kev3 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Witam, Zakupiłem lapka (N61J z grafiką gt 325M) i mam mały problem. Instaluje z płyty od Asusa wszystkie sterowniki i automatycznie instalują sie stery do zintegrowanej grafiki a zaraz po nich do ge force'a. I tutaj jest mój problem. Nie jestem w stanie wyłączyć zintegrowanej tak zeby dodatkowa działała bo wtedy i tak działa zintegrowana tylko bez sterowników. W biosie nie ma opcji wyboru karty graficznej. Macie jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 A można wiedzieć dlaczego chcesz ją wyłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Wydaje mi się że będzie z tym problem - jak nie masz takiej opcji w biosie to nic z tym nie zrobisz. jw .dlaczego chcesz ją wyłączyć ?. U mnie znowu Sony wyłączyło ją kompletnie i używam zawsze GT330. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kev3 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Chciałem ją wyłączyć, bo nie przełączała mi się na GeForce'a jak odpalałem jakąś gre lub 3dMarka :) Chyba już rozwiązałem problem (sprawdzę później i dam znać). http://www.chip.pl/blogi/mobileblog-wszystko-o-sprzecie-mobilnym/2010/02/nvidia-optimus-transformers-ktory-przelaczy-grafike-za-ciebie Zainstalowałem sterowniki do grafiki bez tego całego Optimusa (są na płycie Asusa, którą dostałem z laptopem) a ja ściągnąłem najnowsze ze strony NV i to może być przyczyna, bo nawet nie mam takiej opcji w nich jak powinienem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 No to może być to. Co do sterów to niestety jest problem , ja tez uzywam od Sonego bo inaczej mi nie działa czujnik automatycznej jasności i karta nie obniża zegarów. Myślę że stery od Asusa usuną twój problem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senator Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Witam, mam identyczny problem z moim ASUS-em N71JV, nie wiem co zrobić by wymusić na lapku korzystanie z tej mocniejszej karty. Oprogramowanie od nvidi nie pomaga (zwłaszcza ten optimus). Może jakieś rady??? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...