lukadev Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Mam problem z polskimi znakami podczas odtwarzania filmow hd mkv etc. z wbudowanymi napisami. Zamiast polskich znakow pojawiaja sie "szlaczki". W innych programach jest identyczna sytuacja. System unicode mam ustawiony na polske. W programach czcionke na arial i eastern europe lub default. W kodekach ffdshow tez tak jest ustawione. Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze jeszcze kilka dni temu wszystko bylo tak jak powinno byc. Przywracania systemu nie moge zrobic. Mam Windows 7. Gdzies czytalem, ze odtwarzacze importuja sobie ustawienia z windows media player'a, ktory wszystko ma niby dobrze ustawione. Moze ktos spodkal sie z podobnym problemem i cos mi doradzie. Reinstalka systemu mi sie nie usmiecha :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ustaw polski programisty na pasku obok traya. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Mam wlaczone. Wlasnie juz chyba z 10 raz sprawdzilem ustawienia. W windowsie, kodekach, media player mam poustawiane na polskie etc. wszystko tak jak powinno byc. Zewnetrzne napisy dzialaja mi OK np. w formacie *.sub. Problem jest z napisami wbudowanymi w filmy te sie krzacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...