Flasher18 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam. Mam takie pytanie, chciałbym się dowiedzieć, czy przy wyłączonym komputerze włączanie i wyłączanie przycisku od zasilacza - I/O w szybki tempie może mieć jakieś negatywne skutki dla sprzętu? Pytam, ponieważ chciałem sprawdzić w jaki sposób zachowa się sprzęt, tzn. czy nie będzie problemów z wyłączeniem całej sieci w moim komputerze, ponieważ miałem ostatnio takie problemy, a teraz kupiłem nowy zasilacz i przypadkiem sprawdziłem to przełączając przycisk kilka razy w szybkim tempie. Czy takie przełączanie jakoś wpływa na sprzęt, jego działanie, zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Możesz uszkodzić kompa np dysk nie lubi takiej zabawy i może nałapać bad sectorów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Przy wyłączonym kompie takie szybkie przełączanie raczej nie powinno mieć negatywnego wpływu na komputer, no chyba że masz jakiś bardzo tani zasilacz to wtedy nie wiadomo. Pytanie tylko po co miałbyś to robić? Jaki jest sens takiego przełączania? czy nie będzie problemów z wyłączeniem całej sieci w moim komputerze Możesz jaśniej? O jaką sieć chodzi o LAN? i co konkretnie się z nią dzieje? Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flasher18 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Chodziło mi o sieć w mieszkaniu. Miałem taki problem, że po wyłączaniu z zasilania urządzeń z listwy następowało wyłączenie bezpiecznika w przedpokoju, czyli wyłączał się w tym momencie telewizor, dvd, wieża, to wszystko co było podłączone w moim pokoju, a także w dużym pokoju. Zasilacz to Chiefte 650W 80+ , więc badziewny to chyba nie jest. Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez Flasher18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Prąd rozruchu zasilacza to ok 100!!! amper w krótkim czasie. Nikt kto lubi swój sprzęt nie będzie fundował zasilaczowi takiej jazdy kilkanaście razy na minutę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Chodziło mi o sieć w mieszkaniu. Miałem taki problem, że po wyłączaniu z zasilania urządzeń z listwy następowało wyłączenie bezpiecznika w przedpokoju, czyli wyłączał się w tym momencie telewizor, dvd, wieża, to wszystko co było podłączone w moim pokoju, a także w dużym pokoju. Zasilacz to Chiefte 650W 80+ , więc badziewny to chyba nie jest. Heh, mam to samo czasami gdy włączam listwę to bezpieczniki w przedpokoju wywala :wink: Mój zasilacz to Corsair TX750W... po prostu sieć w domu nie wytrzymuje tej chwili w której kondensatory się ładują, przynajmniej tak myślę. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Na moim BQ to samo :P chociaż czasami się zdarzy, że nie wykrzaczy mi korków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...