Skocz do zawartości
Flasher18

Przycisk od zasilacza I/O - jakie skutki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie, chciałbym się dowiedzieć, czy przy wyłączonym komputerze włączanie i wyłączanie przycisku od zasilacza - I/O w szybki tempie może mieć jakieś negatywne skutki dla sprzętu? Pytam, ponieważ chciałem sprawdzić w jaki sposób zachowa się sprzęt, tzn. czy nie będzie problemów z wyłączeniem całej sieci w moim komputerze, ponieważ miałem ostatnio takie problemy, a teraz kupiłem nowy zasilacz i przypadkiem sprawdziłem to przełączając przycisk kilka razy w szybkim tempie.

Czy takie przełączanie jakoś wpływa na sprzęt, jego działanie, zasilacza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy wyłączonym kompie takie szybkie przełączanie raczej nie powinno mieć negatywnego wpływu na komputer, no chyba że masz jakiś bardzo tani zasilacz to wtedy nie wiadomo. Pytanie tylko po co miałbyś to robić? Jaki jest sens takiego przełączania?

czy nie będzie problemów z wyłączeniem całej sieci w moim komputerze

Możesz jaśniej? O jaką sieć chodzi o LAN? i co konkretnie się z nią dzieje? Edytowane przez kamail86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o sieć w mieszkaniu. Miałem taki problem, że po wyłączaniu z zasilania urządzeń z listwy następowało wyłączenie bezpiecznika w przedpokoju, czyli wyłączał się w tym momencie telewizor, dvd, wieża, to wszystko co było podłączone w moim pokoju, a także w dużym pokoju.

Zasilacz to Chiefte 650W 80+ , więc badziewny to chyba nie jest.

Edytowane przez Flasher18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o sieć w mieszkaniu. Miałem taki problem, że po wyłączaniu z zasilania urządzeń z listwy następowało wyłączenie bezpiecznika w przedpokoju, czyli wyłączał się w tym momencie telewizor, dvd, wieża, to wszystko co było podłączone w moim pokoju, a także w dużym pokoju.

Zasilacz to Chiefte 650W 80+ , więc badziewny to chyba nie jest.

Heh, mam to samo czasami gdy włączam listwę to bezpieczniki w przedpokoju wywala :wink: Mój zasilacz to Corsair TX750W... po prostu sieć w domu nie wytrzymuje tej chwili w której kondensatory się ładują, przynajmniej tak myślę. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi