Skocz do zawartości
Sedah

Wymiana GF2 MX na GF FX 5200. Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to na 100% 64 bity to sobie odpuść. 4400 w 3d2k1  to roszke mało ja na swojej mam 3100+/- więc według mnie się nie opłaca zwłaszcza że to 4400 to jest pewnie na 128bit karcia robione. Już chyba lepiej coś na alegro kupić.

Dla mnie waskim gardlem jest procek. Jak zmienie na jakiegos XP to bedzie ponad 6k :). Te 4400 to bylo wlasnie robione na karcie 64bit, bo chwilke testowalem ja w chacie. Jaki bylby wynik na moim sprzecie, gdyby karta miala 128bit?

NVIDIA RULES  :lol:

Powiedzial co wiedzial :). Nie mow tak, bo zaraz sie zleca radkowicze :)

Znalazlem bardzo ciekawy test: http://www.digit-life.com/articles2/gffx/gffx-4.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ProLink wypadł fajnie ale ma cienką jakość obrazu w 2d czyli dla mnie lipa. Najlepszą kartą wydaje się mi WinFast między innymi dzięki kontroli napięc co do osięgów ProLinka to trzeba pamiętać że miał wyższae taktowania. Ciekawe jak by chodził WinFast jak by go podkręcić. A co do tego że twoim wąskim gradłem jest procek to głowy bym za to nie dał tak 64bit karta w testach też códów nie zwojowała 5400 (Winfast ~8000)ale przy procku PIV 3,06 i giga ramu to raczej marnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio właśnie testy tylko w 3dMarku więc dla mnie już mało wiarygodne. Szkoda że nie pokusili się o jakąkolwiek grę. I tu jest dobry przykład nieuczciwego podejścia Nvidi skoro wiele serwisów przy testach ograniczy się tylko do tego benchmarka. Potem potencjalny klient popatrzy na takie testy, kupi kartę i może się zdziwić jak zoobaczy wydajność w prawdziwych grach.

Nio i jeszcze stosunek możliwości do ceny - Ten Gainward ULTRA wypadł ładnie w 3dMarku ale jaką ma cenę hehe.

Gainward FX PowerPack! Pro/660 czyli nie ULTRA ale zwykły (test jest na www.pclab.pl) kosztuje teraz 579 zł

Karta na 5200 ultra np. GeForceFX 5200 Leadtek A340 Ultra TD128VIVO kosztuje 829 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...