Pabliq Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Mam "mały" problem. Byłem świecie przekonany, że ubezpieczenie na samochód konczy mi się 27.04.2010. 23.04.2010 podpisalem nową umowę z innym ubezpieczycielem w biurze posredniczacym i jutro czyli 26 mialem zamiar isc i wypowiedzieć umowe dzien przed koncem. Jakie bylo moje zdziwienie gdy na umowie zobaczylem koniec 24.04.2010. I co tu teraz robic? Da rady jeszcze to odkrecic, żeby nie płacic podwójnego o/c? Jestem troche wnerwiony ta całą sytuacja i nie chce być stratny kilkaset zł przez głupote. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 mozesz jeszcze odstapic od umowy z nowym ubezpieczycielem (jeszcze okres 12 miesiecy sie nie zaczal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 mozesz jeszcze odstapic od umowy z nowym ubezpieczycielem (jeszcze okres 12 miesiecy sie nie zaczal) Masz 30dni na odstapienie od umowy od momentu jej zawarcia, zapłacisz tylko za okres, w którym umowa obowiązywała, mówi o tym artykuł 812 par. 4 KC także możesz wypowiedzieć tą umowę, którą chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...