Skocz do zawartości
m4r

Szukam wyświetlacza...

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż natknąłem się wczoraj na taki mniej-więcej wyświetlacz i stwierdziłem, że przydałby się do komputera, który właśnie (bardzo powoli) składam.

post-21135-1272358328,37_thumb.jpg

Wyświetlacz jest w... ekspresie do kawy, ale to nieważne.

Ważne jest, że to jakaś nietypowa diodówka, która ma idealne dla mnie rozmieszczenie ledów- mały punkcik, duża przerwa, kolejny punkcik.

Z tego, co szukałem, wszystkie diodowe moduły mają punkty świetlne większe od tego (piksele prawie jak lcd), więc pytanie sprowadza się do tego:

Spotkał się ktoś z takim ledziakiem? Nie jestem w stanie powiedzieć, czy to całe moduły, czy też pojedyncze smd wlutowane w płytkę.

W sumie nie wiem, czy nie porywam się z motyką na słońce, bo montowanie wyświetlacza z diod w komputerze "energooszczędnym" brzmi trochę niepoważnie. Aczkolwiek, postawiłem sobie za zadanie zrobić maszynę nie tylko energooszczędną, ale i ładną, więc jeżeli ktoś ma chociaż jakiekolwiek wskazówki (nawet- o co się konkretnie pytać w sklepie google), będę wdzięczny.

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Tylko widzisz, tutaj właśnie zaczyna się problem. To wszystko jest... duże. 18x35mm to ponad 3x tyle, ile jestem w stanie przełknąć (led z fotki ma~1cm wysokości i byłaby idealna do moich potrzeb).

Prawdopodobnie chodzi mi o coś takiego. Prawdopodobnie, bo nigdzie nie mogę znaleźć tego badziewia "w akcji". Ech, też mi się zamarzyło. Pewnie skończę z czymś takim (i tak duże :/).

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzisz, takie coś już prędzej.

W domu będę jeszcze googlał za mniejszymi, a przede wszystkim poczytam sobie karty katalogowe. Z tej strony podeszłaby mi nawet, po dłuższym zastanowieniu, paczka 2x LM-1616O15-CC - kwestia pokombinowania nad designem frontu budy. Heh, może ten dział się doczeka nowego tematu? xDDD

Tak, czy inaczej, dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi