Skocz do zawartości
pawelec_x

Rekord KaZa

Czy korzystasz z KaZa  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy korzystasz z KaZa

• tak
      29
    • nie
      22

Rekomendowane odpowiedzi

Sharman Networks, czyli firma będąca właścicielem KaZaA ogłosiła, że jest na najlepszej drodze w pobiciu rekordu popularności. KaZaA wkrótce zostanie ściągnięta po raz 230,000,000 i stanie się najpopularniejszym w historii Internetu darmowym programem. Obecnym rekordzistą jest ICQ.

Podobno KaZaA dziennie ściągana jest średnio 366,000 razy. ICQ już od dawna nie ma takiej popularności, obecnie może się pochwalić 50,000 ściągnięciami dziennie.

Obecnie serwis Download.com zanotował około 229,150,00 ściągnięć KaZaA. Oczywiście prawdziwa popularność KaZaA jest większa, gdyż poza oryginalną wersją dostępną na Download.com, w sieci jest kilka klonów - np. KaZaA Lite, pozbawiona reklam i funkcji szpiegujących preferencje użytkownika.

KaZaA jest bardzo popularnym klientem sieci P2P, w którym bez problemu znaleźć można dowolnego formatu pliki: muzykę, filmy i programy. Jego popularność jest z tego względu bardzo nie w smak wszelkim organizacjom ochrony praw autorskich. Na szczęście zgodnie z niedawnym orzeczeniem sądu w USA firmy tworzące sieci P2P nie są odpowiedzialne za poczynania użytkowników łamiących

źrudło: www.mp3.pl

Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam kaazy ale ostatnio tenprogram coraz bardziej zaczyna mnie wkur wiac Juz chyba 5 raz sciagam GTA VC--> za kazdym razem jest to cos innego ... ( juz pisalem do gosci od ktorych sciagam z pytaniem czy to jest GTA oni mowia ze oczywiscie ze tak) Jeszcze do tego mam marne SDI

Qwa jak teraz to nie bedzie ta gra to sie wkurze bardzo :evil: :evil: :evil:

_________

AXP1700@2200| Soltek DRV5 |384 DDR Elixir 266 :( |GF3Ti200 No name 175/400@255/485| 24x10x40 | BIV 60 Gb| Xp-ek SP1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam kaazy ale ostatnio tenprogram coraz bardziej zaczyna mnie wkur wiac  Juz chyba 5 raz sciagam GTA VC--> za kazdym razem jest to cos innego ... ( juz pisalem do gosci od ktorych sciagam z pytaniem czy to jest GTA oni mowia ze oczywiscie ze tak) Jeszcze do tego mam marne SDI

<font color="#FF0000">[ciach!]</font> jak teraz to nie bedzie ta gra to sie wkurze bardzo :evil:  :evil:  :evil:

Kazaa nadaje sie dobrze do ssania anime, filmów i moozy (chociaż albumy i tak lepiej ssać z eMule). W żadnym wypadku do gier i softu - od tego eMule albo DC, bo na kozie same fake'i :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwole sobie powiedziec... ze ja takze uzywam Kazaa , co prawda tez mnie troszke wkurza ale cuz co sie ma poradzic, ten program mam opanowany do skutku wiec wiecie..... ale wydaje mi sie ze ejs twporzo tylko filmy sie dlugo sciagaja ale to szczegol :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko filmy się długo ściągają??? Wszystko się długo ściąga. Mój przeciętny transfer jak coś ściągałem zazwyczaj wynosił ok 2kb, czasem się zdarzało więcej ale rzadko, i to tylko coś popularnego. mniej popularne pliki, albo wogóle nie było, albo transfer noormalnie mnie dobijał kosmicznymi prękościami wynoszącymi ok 0,5 kb max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazaa nadaje sie dobrze do ssania anime, filmów i moozy (chociaż albumy i tak lepiej ssać z eMule). W żadnym wypadku do gier i softu - od tego eMule albo DC, bo na kozie same fake'i :P

True, true grunt to specjalizacja :) Alternatywą jest DCC na IRC (zwykle niezłe transfery ale są problemy z dostępem do bardziej obleganych fservów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo to widze ze uwas cieniutku u mnie wlasnie dopry speed a ja przewaznie sciagam filmy i jak mam np 30mb to robie podglad czy to jest to ;) moj max speed na kaazie to marne 320kb/s caly czas :P

pozdro

bracie Matrix 320kb/s 8O niezły wyniczek, kurka jakie masz ty lacze

tolka pozaazdroscic

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boze 700 kilo na kazie nawet na dapie niemoge o takim pomazyc a co dopiero kaza... moj rekord kazy to 30 kb i to przez chwile jak mam 2-7 to dziekuje allahowi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech tylko ja wspomne audiogalaxy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( (żal że już nie ma oj żal)

A teraz wracając do tematu :

Mój rekord na Kazie to 100kilo non-stop ciagnąłem wtedy how-high :)

a tak srednio to kaza mi oscyluje wokół 30-40 kilo w nocy oczywiscie :twisted: . Polecam kaze ++(cracked) praticipition level na 1000 na stałe :) no i nakładke Diet kaza ,która posiada fajna funkcje szukania kolejnych zrodel danych plikow w ustanowionym przez Ciebie czasie :).

Ja nie rozumiem po co ludzie faki daja na kazie co chca osiagnać wiekszy participiton level :?: :?: 8O ,wystarczy kaze ++ zainstalowac i po kłopocie , no a wogóle to łącze sie nie marnuje :) i można spozytkować na coś innego .

Tu komunikat odemnie :

NIE WSADZAĆ FAKÓW BO JAK DORWE TO NAKOPIE DO D U P Y i POSADZE BURAKI !!!!!!!!!!!!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eMule bardzo mi sie podoba, ze wzgledu na ilosc dostepnych tam plikow, ale jak sciagalem se gierke to mialem po max 2 kbps no i co chwile musialem czekac po godznie na swoja kolej to troche sie zdenerwowalem <evil>

nie wiem czy to wina tego programu czy zlej jego konfiguracji bo na kazie to mam zazwyczaj po 10 kb/s :D

aha jakie eMule najlepiej sciagnac, bo tez jest tego troche a nie wiem czym sie zbytnio roznia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

audiogalaxy to byl wypas - pamietam jak na praktyce we wloszech zamiast sie uczyc technologii informatycznych, non-stop darlem nightwishe ;) A jesli juz chwalicie sie tak transferami, to ja chcialem sie pochwalic ze mialem 8kB/s non stop ;) na modemie :shock:. Darlem wtedy cos z sunsite'a - nie wiem jak to jest mozliwe - jest ktos w stanie mi to wytlumaczyc (modem jest 56600 po podzielenie przez 8 daje to ok maksymalny transfer 6,5kB/s) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu komunikat odemnie :

NIE WSADZAĆ FAKÓW BO JAK DORWE TO NAKOPIE DO D U P Y i POSADZE BURAKI !!!!!!!!!!!!!! :)

dołączam sie... dosadze kalafiora :D fake sux... nawet te durne 30 mb

sie troche ściągają a ja nie lubie tracić czasu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie uzywam kazaa lite i <span style="color:red;">[ciach!]</span> mnie strzela :PPP Sciagam sobie film, mam juz 450 mega wylaczam kompa wlaczam pozniej i patrze... 0 downloads.... Sciagam south park, ta sama sytuacja, kl kasuje mi plik ktory sciagam po wylaczeniu komputera. No to wypierdalac z mojego kompa sciagam stara zasypare'owana kazee :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Tak sobie uzywam kazaa lite i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mnie strzela :PPP Sciagam sobie film, mam juz 450 mega wylaczam kompa wlaczam pozniej i patrze... 0 downloads.... Sciagam south park, ta sama sytuacja, kl kasuje mi plik ktory sciagam po wylaczeniu komputera. No to wypierdalac z mojego kompa sciagam stara zasypare'owana kazee :evil:  :evil:

Co to za bzdury. Mi kaza lite nawet po użyciu resetu na obudowie sciąganych plików nie kasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi