SkyWalker95 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam posiadam kości 2x2gb ramu A-DATA Technology Pytanie mam takie: czy muszę coś ustawiać aby kości(osobno zakupione) działały w trybie dual channel i czy one w ogóle takowy tryb obsługują, ponieważ nigdzie nie mogłem się doszukać tych informacji... Moja specyfikacja płyta główna MSI P55-CD53 procesor Intel Core i5 750 grafika nVidia GTX 260 EDIT: oczywiście kości są prawidłowo włożone do płyty głównej, tak aby ew. działały w trybie dual channel(w tych samych kolorach slotów) Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez SkyWalker95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Kości, o ile są takie same, automatycznie powinny pracować w dualu, więc Twoje także. Chyba, że Twoja płyta nie wspiera Dual-Channel, co jest raczej wątpliwe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Pamięci masz w czarnych slotach? CPU-Z co pokazuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWalker95 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Płyta obsługuje dual channel, pamięci mam w czarnych slotach. z cpu-z wyczytałem, że jest dual. Dzięki za pomoc. Wstawię jeszcze zrzut z cpu-z dla pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...