seba_999 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Nie znalazłem podobnego tematu na forum, więc zakładam ;) Jak radzicie sobie z suchym powietrzem w pomieszczeniach? O ile w domu z tym nie mam problemu jak latem tak zimą, to w akademiku, w którym obecnie mieszkam jest to strasznie uciążliwe. Budzę się rano, gardło drapie, w nosie i gardle sucho, źle się śpi... Można tak wymieniać i wymieniać. Współlokator ma podobnie. O ile zimą pomagał mokry ręcznik rzucony na grzejnik, to teraz jest to nierealne, bo grzejniki nie grzeją, a gdyby nawet grzały to nie chcę się ugotować w pokoju ;) Zakup takiej bajeranckiej lampki z jonizatorem (40 zł Allegro) zostawiłbym jako ostateczność, bo 40 zł ulicą nie chodzi ;). Jak sobie z tym problemem radzicie? Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Uchyl okno :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Wiesz jak na razie jest niezbyt ciepło jak na spanie przy otwartym oknie ;) (przynajmniej jak dla mnie - łóżko mam obok okna :P i nie lubie jak mi wieje) Chodzi mi o jakiś dobry sposób na podniesienie wilgotności powietrza, żeby się lepiej mieszkało w tej klitce ;) Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Myślę że ta "bajerancka" lampka na nic się zda. Sam używam nawilżacza powietrza przed spaniem. Dokładnie taki model NAWILŻACZ POWIETRZA BONECO 7136 FILTR wys.24h FV (1007353235) - Aukcje internetowe Allegro jeszcze jakiś czas temu była promocja w MM. Czy przynosi ulgę? Jak odczuwalnie "zimniej" w pokoju. Od razu można zauważyć że powietrze jest lżejsze. Polecam jak ktoś ma np. wylot kominka w pokoju lub non stop podrażnioną śluzówkę nosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 W moim pokoju okno jest otwarte całą dobę i dobrze się śpi, a jak jest troszkę chłodniej, to wystarczy się dobrze przykryć kołdrą ;) Faktem jest, że w ciągu dnia chodzą dwa kompy, a mój to już całkowicie 24h/dobę i przy otwartym oknie mamy dość ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 albo postaw wiadro z wodą w pokoju. w normalnej temp też paruje i nawilża. ten mokry ręcznik na grzejniku też w końcu wyschnie, nawet jeśli nie grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 poca wszystko pięknie ładnie ;) Chciałbym mieć taki bajer w pokoju, jednak nie stać mnie na wydatek rzędu 400 zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 wiadro/miska wody, koszt w marecie = <10zł. rozwiązanie jest doskonale skalowalne, jak uznasz że 1 miska/wiadro to za mało testujesz rozwiązanie +1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zakładasz akwarium:) tak z 60l...otwarte najlepiej:) temp 26st i gwarantuje ci o suchym powietrzu mozesz zapomniec;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Ceramiczny zbiornik na kaloryfer. Stary patent ale działa. BTW, dlatego babcie i niektóre mamy mają manię wietrzenia domu rano albo wieczorem. Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ceramiczny zbiornik na kaloryfer. Stary patent ale działa. BTW, dlatego babcie i niektóre mamy mają manię wietrzenia domu rano albo wieczorem. Potwierdzam, ale to tylko patent na zime:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ceramiczny zbiornik na kaloryfer. Stary patent ale działa. Owszem działa, ale wtedy jak grzejniki są ciepłe ;) A mi chodzi o 'patent na lato' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zawsze można użyć jakiegoś tańszego nawilżacza do około 150zł (allegro) nie jest to może full profeska ale zdaje rezultat w niewielkich pomieszczeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zrob sobie komin bongo :lol: przy okazji kompa schlodzisz, a klimat bedzie tropikalny 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...