SGhost Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam, jakiś czas jeszcze muszę się pomęczyć z moim `17calowym LG, ale brakło mi kabla sygnałowego , więc nie wiele myśląc zakupiłem przedłużkę. Zainstalowałem system, jako, że części są nowe i okazało się, że są hopki miśki z odświeżaniem. 60Hz to był max, wpierw myślałem, że to problem ze sterownikami. Jak z pod ReForce wymusiłem 85Hz na 1024x768 to po resecie znikała mi w ogóle możliwość wybrania tej rozdzielczości. W końcu mnie natchnęło i wypiąłem tą przedłużkę i co się okazuje, że wszystko gra. Na pewno jest to wina owego nieszczęsnego kabelka, jednak pytanie mam takie: Czy każde przedłużenie kabla sygnałowego skutkuje obcięciem odświeżania? Czy ewidentnie kabel jest uszkodzony/niskiej jakości? Może miał ktoś podobne problemy? Bo teraz nie wiem, czy szukać innego kabla, czy po prostu iść wymienić ten. Dodam, że to nie do końca też jest kabel typu gniazdo/wtyk, czyli typowa przedłużka, tylko mam gniazdo dwustronne i kabel wtyk/wtyk, bo inne były za krótkie. Długość kabla to 2m. Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez Bogos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Może w tej przedłużce brakuje żyły która jest odpowiedzialna za przesyłanie z monitora do komputera sygnału jaka jest rozdzielczość? weź prawym na pulpicie -> właściwości -> zakładka ustawienia -> zaawansowane -> zakładka monitor i tu odznacz "ukryj tryby których ten monitor może nie obsłużyć. naciśnij ok i inne rozdzielczości powinny się pojawić;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...