kotekzkz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Proszę o ocenę i poprawę poniższego zestawu. Komputer ma służyć trochę do grania ale przede wszystkim do kompresji video i pracy na programach CAD i Photoshop. Oprócz tego chcę się czasami pobawić w OC. W pierwszej kolejności ten komputer miałby wyglądać tak: 1. CPU - Intel i7 920 D0 SLBEJ 2. MOBO - Asus P6T X58 3. RAM - DDR3 Corsair 3x2GB 1600Mhz CL8 4. GPU - GTX 260(Gigabyte, XFX) 5. Obudowa - Thermaltake Armor VA8003BWS 6. HDD - SSD SATA OCZ 2.5" Vertex Turbo 60GB 7. DVD RW - LG SuperMulti 22x SATA Lightscribe 8. PSU - ???? Liczę na dobranie odpowiedniego z lekkim zapasem mocy. 9. Jako monitor Telewizor LCD (tymczasowo) Aktualnie mam już zakupione MOBO obudowę i DVD. Resztę planuję zakupić w tym miesiącu. W następnej kolejności (sukcesywnie po paru tygodniach, miesiącach od powyższej konfiguracji rozbudowa): 1. RAM - kolejne takie same 3 kości 2. GPU - jeszcze jedna taka sama karta, być może w przyszłości jeszcze trzecia. 3. HDD - kilka HDD tradycyjnych w miarę zapotrzebowania na przestrzeń dyskową 4. Blue RW 5. Tuner TV w szczególności do przechwytywania obrazu z kaset VHS 6. Upgrade chłodzenia procesora. 7. Upgrade PSU 8. Sterowanie wiatrakami 9. Wygłuszenie obudowy 10 2 monitory 22" Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Nic nie mozna zarzucic oprocz tego: GPU - jeszcze jedna taka sama karta, być może w przyszłości jeszcze trzecia. Nie warto SLI, jak juz to wymien karte na lepszego singla.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotekzkz Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ok jaki zasilacz? Bo nie mam pojęcia co wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Corsair 650W [CMPSU-650HXEU] Starczy do każdej karty dostępnej obecnie na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...