Skocz do zawartości
ziom2123

Sporadyczny brak obrazu, po uruchomieniu systemu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

słuchajcie koledzy mam problem z pc. Od czasu do czasu coś mu się umyśli i przy uruchomieniu kompa monitor nie dostaje obrazu. Dopiero pomaga przepięcie kabla na karcie graficznej z jednego portu do drugiego. Po tym zabiegu obraz wraca. Jednak przykładowo kalendarz i zegar wędruje z prawej krawędzi ekranu na miej więcej środek, tak jak przy zmianie rozdzielczości. Czym ten event może być spowodowany? Dodam jeszcze, że z zasiłką jest coś nie tak, bo raz na ile (co tydzień, dwa a nawet miesiąc) po naciśnięciu power po sekundzie się wyłącza i pomaga dopiero odłączenie od sieci podłączenie go i dopiero zaskoczy. Z kolei po podłączeniu tego chiefteca do innego pc, komputer zamiast wyłączać to się resetował. Sam zasilacz trzyma wzorcowo napięcie, tylko ten problem - zamierzam go wysłać na wakacje, ale póki co komputer jest mi potrzebny. A więc: czym może być spowodowany ten z bug z obrazem, a raczej z brakiem obrazu?

Moja konfiguracja:

Gigabyte Radeon HD 4890 1GB DDR5 PCI-E BOX

Gigabyte GA-MA770T-UD3P

AMD Phenom II x2 550 Black Edition AM3 BOX odblkowany do x4 B50 + oc do 3,4 GHz

Patriot DDR3 2x2048MB Viper II Series 1600MHz CL7.0 EP LLK

WD Caviar SE16 WD3200AAKS (320GB, 16MB, SATA/300)

Cooler Master ELITE 335 czarna

Chieftec CFT-600-14CS 600W

Lite-On iHAS124-19 czarny OEM

+ system windows 7 64 bit, ultimate.

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi