Skocz do zawartości
JOJO

naprawa przerysowanych scieżek mobo

Rekomendowane odpowiedzi

ja to moge zrobic przy uzyciu wlasnie kleju przewodzacego bodz co badz lakiery ;P zaden problem mogo byc sobie jak wlos nawet biezesz tasme asmprzylepna zaklejasz siezke nr 1 z obu stron tak zeby byl pomiedzy tasmami doslownei wlos odstepu smarujesz klejem czekasz az lleko podeschnie i scigasz tasme czekasz za wyschnie i robisz nastepna sciezke...kiedys jak scigalem zapink od boxowego P2 to pojechlem srubokretem po 5 i w tes sposob wlasnie naprawilem to...do dziela overclockerze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lakier przewodzący to jest może dobry do łączenia mostków na procku, gdyż ma niestety pewną rezystancję która może mieć wpływ na poprawne działanie płyty. Ja takie uszkodzenia naprawiam poprzez zdrapanie lakieru ochronnego (maski lutowniczej) z uszkodzonych ścieżek i przylutowanie do ścieżek cienkiego druciku o średnicy 0.1mm. Naprawiłem w ten sposób kilka płyt i wszystkie działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lakier przewodzący to jest może dobry do łączenia mostków na procku, gdyż ma niestety pewną rezystancję która może mieć wpływ na poprawne działanie płyty...

ale piszesz ogolnie o wszystkich lakierach czy o tych z motoryzacyjnego - bo ELECTON 40AC jest lakierem dedykowanym do laczenia przerwanych sciezek na plytkach drukowanych wiec zakladajac ze zrobimy idealnie cienka sciezke (np igla) to jej rezystancja nie powinna byc wieksza niz drucika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jojo we Wrocławiu jest firma naprawiająca takie rzeczy. Niedrogo biorą , mam u nich Shuttla w naprawie.

gdzie jest ta firma we Wrocku masz adres? namiary?

wolalbym oddac ja we Wr bo jestem tam w tygodniu

juz sie zastanawialem nad W-wa ale to bede musial zalatwiac przez kuzynke - a zawsze lepiej osobiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...