-=YoGi=- Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zebrałem prawie wszystkie wentylatorki do testów, komp już chodzi, więc trzeba by się zabrać do testowania. No i tu się zastanawiam. Wentylatory będą testowane na chłodnicy Thermochilla PA 160 ze standardowym shroudem na 120mm. Zastanawiam się, czy podłączyć pod nią samego procka i go trochę podkręcić, czy jednak to będzie za mało dla tej chłodnicy i dokładać do tego grafikę? Proc: Q9550 Grafa HD5850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3844A704 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Mysle zebys dolozyl grafike yogi. Dlaczego? Oczywiscie na samym procu byloby wydajniej, ale chodzi chyba o to, zeby pokazac jak najwieksze roznice? A nie zeby wybor wentylatorow zawezal sie do roznic typu 0,1*C. Ja bym podkrecil procka i dolozyl grafe. O ile TC sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 PA 160.1 jest odpowiednikiem PA 120.2 więc powinna dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 GPU i CPU - gdyby coś to ustawisz niższe napięcie na CPU i nie musisz go piłować wysoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 jakie wentyle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zakres rpm będzie testowany od ok 300 do 3000 :) Wentylki: Be Quiet! Silent Wings (1500rpm) Scythe S-Flex (1600rpm) Scythe Slip Stream (1600rpm) Scythe Slip Stream (500rpm) Scythe Slip Stream Slim (1600rpm) Gentle Typhoon (800rpm) Gentle Typhoon (1850rpm) Fander Selekta (500-1100 rpm) Revoltec Air Guard Pro (1200rpm) Antec TriCool (1200/1600/2000rpm) Fander Roxo (1000rpm) Scythe Kama Flow 2 (1900rpm) Scythe Ultra Kaze (3000rpm) Chyba wszystkie, które teraz mam dostępne. Może jeszcze coś się uda załatwić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 S-Flex (1600rpm)mam na swojej TC wentyl wichura B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Tylko trochę głośny wtedy :) Jak porównywałem sobie GT a S-Flex, to GT troszkę ciszej wypadał, a przynajmniej łagodniejszy szum powietrza był. Co oczywiście nie ujmuje, że S-Flex to dobry wentylek :) Się tylko boję jak będzie dawać Ultra Kaze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3844A704 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Na czas testu wytrzymasz yogi :D Wiadomo, ze bedzie glosny, ale na pewno też rozjedzie konkurencje wydajnoscią, bo nie dosc, ze to 3000rpm to jeszcze grubosc 38mm.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Właśnie go odebrałem :) podłączyłem u znajomka, żeby sprawdzić jak to działa... KOSMOS :D Ciche nie jest, nawet szum nie jest taki straszny, ale moc to potęga. Zatkanie go ręką do połowy nie zrobiło na nim raczej żadnego wrażenia. Tym można potężnie przedmuchać chłodnicę, ale niestety nikt nie wysiedzi w pokoju przy takich 3ch wentylach na chłodnicy na max obrotów. Chciałem sprawdzić do ilu rpm zejdzie pod kontrolą płyty, ale żadne z gniazd na płycie nie dało się kontrolować speedfanem... No cóż, po majówce wracam, więc sprawdzę wszystko pod panelem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Panowie, czym obciążać sprzęt do testów? Na procka pewnie zapuszczę LINX, a na grafę? Furmark? czy jakiś 3D Mark? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3844A704 Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Jak na maxa to na maxa - furmark :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Na proca link, na grafe furmark. Przydaloby sie, zebys zrobil testy na i7, chociazby i7-920, mocniejsza grzala od q9550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Occt jako power supply na 30 minut i bedziesz miec piekielko w komputerze. http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ocbase.com%2Fdownload.php%3Ffileext%3Dzip&rct=j&q=occt+zip&ei=oETfS5SfE5uHON3agL4H&usg=AFQjCNE4cMg7VY43D1jMvetemL2H7WJnCA Edytowane 3 Maja 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Niestety i7 nie mam pod ręką, a sam nie zamierzam w długim czasie się na niego przesiadać... Na takiej grzałce, to by pewnie wystarczyło samego procka podłączyć, no ale nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...