Skocz do zawartości
rafal20

kilka pytań odnosnie routera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dopiero zaczynam zabawę z routerami. Potrzebuje dość taniego routera (100-150zl) do nauki, zabawy i eksperymentów.

Mam kilka pytań ale mam już też kilka odpowiedzi. Wujo google pomógł: Mam netie na linii tp wiec annex a. Chce ominąć fast800 wiec router z wbud. adslem. Nagminnie używam torrentow rapidów hotfile itp, gram w gry online, skype itp. Często zmieniam sobie ip resetem neta jest mi to potrzebne (rs hothile megaupload). Stacjonare podłącze kablem lapka i smartfona (HTC touch hd Wi-Fi: IEEE 802.11 b/g) na wifi. Na noc chciałbym go wyłączać więc żeby danych wprowadzonych nie gubił jeśli można:)

Raczej koniec moich wymagań:)

Po tym co szukałem myślałem o TP-Link TD-W8901G lub innym tplinku (bo tanie są).

Mam nawet instrukcję dla laików na YouTube do tego modelu:)

Oświećcie mnie w mojej niewiedzy lub zgaście moje poszukiwania innymi modelami:)

Edytowane przez rafal20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego ktory ma dobrze zorganizowany QoS i do ktorego mozna wgrac alternatywne oprogramowanie (Tomato, WRT). Niestety nie wiem ktory z takich ma modem ADSL wbudowany.

Jak nie sciagasz parunastu plikow z torrenta naraz to Tp link wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi