Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wiec tak w koncu nastal czas wymiany klawiatury poprzedniej nie wymienialem od 2000r!!! bo po prostu nie widzialem takiej potrzeby :]niedawno doszedlem do wniosku,ze mojego NoName czas odeslac na zasluzona emeryture wieleeeeeeee nocy zarwalem na niej przez te 10 lat oczywiscie czas zrobil swoje i moja eksploatacja pare klawiszy zostalo uszkodzony mechanicznie wiele jest polamanych i brudnych ^_^ ale dalej spelniala swoja podstawowa funkcje czyli hard gaming :)

przy zakupie nowego boarda kierowalem sie wylacznie prostota wykonania i niezawodnoscia i klasycznym desing'em moja cala uwage skupilem jakze by inaczej na Razerem i Roccatem dlugo zastanawialem sie nad Roccat Valo ale po dluzszym zastanawieniu doszedlem do wniosku,ze wydanie ~~400PLN za klawiature to poza granicami zdrowego rozsadku wiec wybor padl na model Razer Lycosa Gaming dzisiaj ja dostalem i co moge powiedziec o niej jedno REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

klawiatura jest w standardzie amerykanskim czyli z podluznym ENTEREM przy pierwszych 10min sprawialo mi to problem moja stara klawiatura byla w standardzie UK z odwroconym ENTEREM w ksztalcie litery L plaskie klawisze? lepiej mi sie na nich pracuje niz duzych z tym nie mialem zadnych problemow sekund 5 i juz przyzwyczailem sie :D wlasnie klawisze wszystkie sa podswietlane na (niebiesko/granatowo a AWSD na jakrawo niebieski) lub tylko kombinacja AWSD osobiscie nie preferuje takich wedlug mnie nieprzydatnych dodatkow po co mi podswietlane klawisze? abym mogl je zobaczyc w nocy? polozenie kazdej litery znam na pamiec wiec wklepuje je intuicyjnie a takie ledy swiecace nad twarza sa nieprzyjemne nastepna kwestia kazdy klawisz pokryty jest anty poslizgowa ,,guma,, pierwsze wrazenie po zetnieciu sie z tym bylo bardzo przyjemne i tu jest jeden minus to cos bardzo szybko sie brudzi i natychmiast zostawia slady i inny syf ktory mielismy na paluchach board jest utrzymany w razerowskiej kompozycji czyli dominuje czern i bardzo dobrze podoba mi sie czarny kolor :D fajny efekt dalo polaczenie fortepianowej czerni kontrastujacej z matowymi klawiszami i podporka na nadgarstki wlasnie to wedlu mnie jest strzalem w dziesiatke po prostu po polozeniu nadgarstkow palce automatcznie dopasowuja sie do klawiszy i same sie prosza aby zaczac nimy wciskac literki :) klawisze bardzo plynie i delikatnie sie wciskaja chociaz slychac wyraznie ich wklepywanie najbardziej SPACJA ma taki irytujacy odglos bardzo spodobal mi sie motym z dotykowym LCD wysmienicie mi sie to sprawdza w WinAmpie z tylu mozemy podlaczyc sluch/mikr i USB sterowniki ? zainstalowane nie bawilem sie nimi funkcje makro itd nie wiem nie sprawdzalem jeszcze tego

podsumowujac po 5godz moge powiedziec jedno nie oddam juz jej :D w 8,10

-strasznie sie brudza klawisze pokryte guma antyposlizgowa

-glosne klawisze z czego irytuje mnie odglos klawisza spacja

a to ja z moja stara klawiatura Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Dołączona grafika[/img]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika