ath Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Właśnie jestem po nocnej sesyjce, tak, ktoś jeszcze tutaj gra w starego PES, nie każdy przerzucił się na konsole i fifę. :] Pora zacząć zbierać informacje na temat nowego pes... Niewykluczone, że w najnowszej odsłonie cyklu Pro Evolution Soccer pojawi się nowy tryb rozgrywki. Konami podpisało właśnie nową umowę licencyjną. Copa Libertadores, to ujmując rzecz najogólniej, Liga Mistrzów w Ameryce Południowej. Firma Konami odpowiedzialna za produkcję i wydanie gier z serii Pro Evolution Soccer podała do wiadomości, że podpisała umowę licencyjną, na mocy której ma prawo do przeniesienia tych rozgrywek do wirtualnego świata. Zatem wielce prawdopodobne jest to, ze w PES 2011 będziemy mieli okazję wziąć udział w tym turnieju, gdzie pojawią się prawdziwe nazwiska zawodników, drużyn oraz wiernie odwzorowane stadiony. Warto zaznaczyć, że jest to kolejna licencja, po UEFA Champions League (Liga Mistrzów) i UEFA Europa League (Liga Europy UEFA), którą nabyło Konami w ostatnim czasie wykorzystując fakt, że nie posiada ich Electronic Arts. Pro Evolution Soccer 2011 powstaje z myślą o pecetach oraz konsolach Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable oraz Wii. Gra ukaże się jesienią bieżącego roku. Pro Evolution Soccer 2011 z nowym trybem rozgrywki? - gram.pl Wiele nowych informacji krąży ostatnimi czasy wokół marki FIFA. A co słychać u konkurencji, czyli Pro Evolution Soccer? Rąbka tajemnicy uchylił sam Shingo Takatsuka. Usprawnienia w wielu elementach rozgrywki mają dokonać się wraz z premierą najnowszej odsłony serii Pro Evolution Soccer. Jak wyjawia popularny "Seabass", czyli Shingo Takatsuka, zespół odpowiadający za produkcję konstruuje od podstaw pewne aspekty gry po ich uprzednim gruntownym przemyśleniu. Na szczególną poprawę można liczyć w zakresie rozgrywania meczów i grafiki. Takatsuka przyznaje, że wirtualni piłkarze w kilku ostatnich odsłonach poruszali się po płycie boiska zbyt szybko. Ten element ma zostać odpowiednio wyważony i podrasowany w Pro Evolution Soccer 2011. Efekty tych działań gracze powinni poznać na przełomie listopada i grudnia bieżącego roku. Premiera nowej odsłony serii piłkarskiej Konami zaplanowana jest bowiem wstępnie właśnie na te miesiące. Zamiarów tych nie zmienia nawet fakt, że - jak przyznaje sam guru serii PES - dotychczas ukończone zostało około 30% prac nad nową odsłoną. Bacząc na fakt, że większość elementów czeka gruntowna przebudowa, mogą nasuwać się wątpliwości, czy ekipa zdąży z zapięciem produkcji na ostatni guzik w odpowiednim terminie. Pro Evolution Soccer 2011 gotowy w 30% - gram.pl "wirtualni piłkarze w kilku ostatnich odsłonach poruszali się po płycie boiska zbyt szybko" - ja mam zupełnie odwrotne wrażenie... Japoński koncern Konami, wydawca serii Pro Evolution Soccer, najpierw zgarnął licencje na europejskie zawody piłkarskie - Ligę Mistrzów i Ligę Europejską - a teraz sięga po rozgrywki z Ameryki Południowej. W nowym Pro Evolution Soccer 2011 będzie Copa Libertadores! Pro Evolution Soccer 2011 / CD-Action online: przeczytaj o Pro Evolution Soccer 2011 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) Czekam z niecierpliwością, wszakże to od wielu lat jedyna sensowna piłka kopana na PC. Przydałby się taki bajer, jak siła wykopu bramkarza, bo to wybicie to taka loteria i do tego zwody robione analogiem, co było w części 6. Edytowane 1 Maja 2010 przez oldskul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Fifa już chyba zrezygnowała z rynku pc, nawet world cup 2010 nie będzie na blaszakach, wielka strata. :] Recepta na nowego pes jest prosta, remake 6ki i wszyscy będą szczęśliwi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Fifa już chyba zrezygnowała z rynku pc, nawet world cup 2010 nie będzie na blaszakach, wielka strata. :]Recepta na nowego pes jest prosta, remake 6ki i wszyscy będą szczęśliwi. No tak, pamietamy jak mowili ze pc nie sa w stanie uciagnac fify w formie jakiej jest na konsolach. A co drugiego Twojego zdania to proponowalbym wypowiadac sie w swoim imieniu. Ja np tak nie uwazam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 A co to fifa ma jakąś super nextgenową oprawę, że komp tego nie uciągnie ? A co do "mojego drugiego zdania" to tak, wypowiadałem się za siebie. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 A co to fifa ma jakąś super nextgenową oprawę, że komp tego nie uciągnie ?A co do "mojego drugiego zdania" to tak, wypowiadałem się za siebie. :lol2: No tak twierdzili spece z EA :lol: ps. nie odnioslem takiego wrazenia czytajac "i wszyscy będą szczęśliwi" :wink: ale juz mniejsza o to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Wiele os. z sentymentem wspomina 6kę, ale oczywiście są też wyjątki. :] A co do portu konsola->pc to po prostu robią taką zasłonę dymna, przecież nie było by najmniejszego problemu a na pewno by na tym nie stracili. Ale widać spece od marketingu wiedzą co robią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Oj tam oj tam. Parę minutek i już masz aktualne składy. Dla mnie nie ma różnicy czy każdy piłkarz będzie nazywać się Andszei, bo wiem że i tak mogę to zmienić. Ważne żeby mechanika gry była zbliżona do tej z części 6 oraz aby grafika stała na obecnym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) PES 2011 Teaser Trailer PES 2011 Officialy Announced - Features Dodam od siebie, że zapowiadane zmiany jak co roku w teorii wyglądają świetnie ;). Być może tym razem rzeczywiście będzie inaczej bo widać w zmianach, że Konami słucha graczy. Wygląda na to że w końcu doczekamy się trick-ów na prawej gałce z prawdziwego zdarzenia, szkoda, że tak długo trzeba było czekać. Odnośnie 6-stki, wiele osób wspomina z sentymentem tą cześć to fakt, ale ja nigdy bym nie chciał, żeby pees wracał do 6-stki. Pees ma się rozwijać a nie cofać do tyłu. Dzisiejsze technologie i sprzęt pozwala na wiele, nie mówię tutaj o grafice, ale o systemie kolizji, fizyce, kontroli nad postacią. Edytowane 4 Maja 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Każda kolejna odsłona była krokiem wstecz w stosunku do 6, więc zbliżenie do tej części będzie oznaczało poprawę :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) Nie chce nikogo nawracac, ale PESowcy nie wiedza co traca :> Miesiac temu gralem ostro w PES2010 a od tygodnia gram w FIFA World Cup 2010 na PS3 i musze powiedziec, ze to w jaki sposob EA robi postep w kazdej wersji robi na mnie ogromne wrazenie. FIFA10 mi nie podchodzila do konca, pisalem o sztucznosci w strzalach i lobach. Odpalam WC2010 i co widze? Wszystko naprawione, strzaly soczyste, bug w postaci loba bramkarza usuniety, gra sie jeszcze lepiej i przyjemniej. Ruchy, zachowanie i kolizje pilkarzy, a nawet sedzia, przywileje korzysci, kartki, karne, tutaj nawet nie ma co zaczynac dyskusji, FIFA gniecie PES pod kazdym wzgledem. Nie wypowiadam sie o grafice i licencjach, bo akurat to ma najmniejsze znaczenie. Mysle, ze PES2011 bedzie jeszcze wieksza porazka niz 2010, ale z racji tego, ze w PES gralem przez ostanie 6 lat to chcialbym sie mylic :) Pees ma się rozwijać a nie cofać do tyłu. Dzisiejsze technologie i sprzęt pozwala na wiele, nie mówię tutaj o grafice, ale o systemie kolizji, fizyce, kontroli nad postacią. Pes niestety sie cofa, a nie rozwija, z roku na rok "ograniczaja swobode" tym samym zabijajac gameplay. Edytowane 7 Maja 2010 przez kucyk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Co mnie obchodzi FIFA na konsole w dziale "PC"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Co mnie obchodzi FIFA na konsole w dziale "PC"? Co mnie obchodzi co cie obchodzi? Prowadzimy rozmowe na temat wirtualnej pilki kopanej w przeciwienstwie do ciebie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 PES 2011 – nowe informacje i screeny | Wiadomość 2010-06-01 15:50:00 | GRY-OnLine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 imho wszystko po staremu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Co mnie obchodzi FIFA na konsole w dziale "PC"? Chodzą ploty, że przy FIFIE 11 pecety wreszcie otrzymają wersję nextgen. Może wtedy coś się ruszy na scenie pc. Pes ostatnio jest jaki jest, mi się 10 akurat spodobała, ale każda kolejna odsłona tej serii jest wielką zagadką praktycznie do premiery (demo ciężko brać pod uwagę, bo zawsze odstaje od pełnej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Spoko się zapowiada, jak co roku, w praniu może już troszkę gorzej wychodzi, ale i tak w edycję 2010 gram do dnia dzisiejszego. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 http://www.youtube.com/watch?v=eFv3kelbjRk&feature=player_embedded chyba nie bylo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Najnowszy gamplay trailer: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_gxn8vk_Gzk PES 2011 Gameplay Trailer Edytowane 14 Lipca 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 http://www.youtube.com/watch?v=q8XHnf-vsEg&feature=player_embedded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=yjsSeJb1d58 Nie wiem jak dla Was ale IMHO to zupełnie nowy pes widać to po wszystkim zaczynając od animacji. Każda jest inna, chyba rzeczywiście Konami w końcu nie ściemnia. Potencjał jest, zobaczymy jak wyjdzie ;) 5:01 przepiękny stepover :D 7:29 side step. Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Tylko czemu gracze jacyś tacy niewyraźni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Może nie brali rutinoscorbinu ? A tak poważnie, przecież widać, że to kręcone kamerą jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Może nie brali rutinoscorbinu ? A tak poważnie, przecież widać, że to kręcone kamerą jest. Tak ale to wygląda jakby był jakiś DOF użyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie wiem czemu ale mam wrazenie ze ta pilka lata w jakims slowmo... ps. mam na mysli strzaly Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Piłka lata za wolno, to samo strzały czy podania - takie jakieś anemiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Teraz sie przypatruje i wydaje mi sie ze to przez te framedropy. Zamula im to strasznie. Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie wiem czy widzieliście, ale... #PESdemo news will probably be next week now ... - Jon MurphyTa wiadomość pojawiła się 26, więc chodzi o ten tydzień co teraz będzie. Premiera PES-a 30 września tak dla przypomnienia. Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Zatem trzeba już odkładać kasę i zamawiać. Kiedy będzie polska wersja językowa? EDIT 02.09.2010Ł Już na allegro można zamówić pes 2011 w wersji angielskiej, ale wysyłki od 08.10.2010 (data premiery). Edytowane 2 Września 2010 przez pcmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...