Skocz do zawartości
rafal20

vectra jaki router

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Do netu z vectry (kablówka, modem thomsona, kabel koncentryczny) TP-LINK TL-WR340G, TP-Link TL-WR543G, GetNet GR-534W zadziałają do dzielenia połączeń? Wtedy będzie połączenie kabel koncentryczny> modem thomsona> router> komputer? Nie mam wymagań porostu rozdzielenie neta kablami i wifi na około 4 komputery.

Lub polećcie jakiś inny tani (pentagrama czy coś):)

Edytowane przez rafal20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy router mający wejście na RJ45 w tym wypadku zadziała. Pytanie czego oczekujesz po routerze i jaką kwotę chcesz przeznaczyć? Twoje wymaganie jest banalne ponieważ, każde z tych urządzeń jest do tego skonstruowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak już kolega Grinch powiedział - każdy router z wejściem RJ-45 i wszystko zależy od kwoty. Pójdzie i zarówno najtańszy TP-Link WR340G wymieniony przez Ciebie, ale nie polecam - lepiej dołozyć dosłownie 10 złotych i mieć model wyżej WR543G - odkręcana antenka i tryb AP-Client - zawsze się może przydać. Ja u siebie mam sprawdzonego Linksysa WRT54GL z wgranym Tomato i jestem jak najbardziej zadowolony (~200 PLN) o innych czytaj na forum. Warto zaznaczyć, że przy kupnie routera najlepiej jest dobrać taki 100% kompatybilny do urządzeń WiFi w domu, wtedy będziemy mieć pewność niezawodnego połączenia.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi