rafal20 Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Witam. Do netu z vectry (kablówka, modem thomsona, kabel koncentryczny) TP-LINK TL-WR340G, TP-Link TL-WR543G, GetNet GR-534W zadziałają do dzielenia połączeń? Wtedy będzie połączenie kabel koncentryczny> modem thomsona> router> komputer? Nie mam wymagań porostu rozdzielenie neta kablami i wifi na około 4 komputery. Lub polećcie jakiś inny tani (pentagrama czy coś):) Edytowane 2 Maja 2010 przez rafal20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Każdy router mający wejście na RJ45 w tym wypadku zadziała. Pytanie czego oczekujesz po routerze i jaką kwotę chcesz przeznaczyć? Twoje wymaganie jest banalne ponieważ, każde z tych urządzeń jest do tego skonstruowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtom Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 TL-WR340G u mnie na vectrze sprawdza sie znakomicie, dzielę na dwa , czasem trzy komputery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Dokładnie jak już kolega Grinch powiedział - każdy router z wejściem RJ-45 i wszystko zależy od kwoty. Pójdzie i zarówno najtańszy TP-Link WR340G wymieniony przez Ciebie, ale nie polecam - lepiej dołozyć dosłownie 10 złotych i mieć model wyżej WR543G - odkręcana antenka i tryb AP-Client - zawsze się może przydać. Ja u siebie mam sprawdzonego Linksysa WRT54GL z wgranym Tomato i jestem jak najbardziej zadowolony (~200 PLN) o innych czytaj na forum. Warto zaznaczyć, że przy kupnie routera najlepiej jest dobrać taki 100% kompatybilny do urządzeń WiFi w domu, wtedy będziemy mieć pewność niezawodnego połączenia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...