GrzegorzP Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Witam, Na wstępie może opiszę swój problem. Próbuję zainstalować drukarkę Lexmark X1290 na systemie Ubuntu 10.04 LTS. Niestety moje starania idą na marne. System widzi drukarkę, chociaż według pewnego poradnika zainstalowana jest przy użyciu drivera z Lexmark Z600, ale gdy kliknę "Wydrukuj stronę testową" wywala błąd, że zadanie nie powiodło się. Co mógłbym jeszcze spróbować zrobić? Poniżej pod linkiem załączam wyniki "diagnozy", które pojawiły się po kliknięciu 'diagnozuj'. Może to coś pomoże? Link: Wklejka #326709 | Wklej.org Proszę serdecznie o pomoc... :( PS. Co ciekawe, skaner działa, testowałem przy pomocy programu XSane Image Scanner Edytowane 2 Maja 2010 przez GrzegorzP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstary Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) Witam, Na wstępie może opiszę swój problem. Próbuję zainstalować drukarkę Lexmark X1290 na systemie Ubuntu 10.04 LTS. Niestety moje starania idą na marne. System widzi drukarkę, chociaż według pewnego poradnika zainstalowana jest przy użyciu drivera z Lexmark Z600, ale gdy kliknę "Wydrukuj stronę testową" wywala błąd, że zadanie nie powiodło się. Co mógłbym jeszcze spróbować zrobić? Poniżej pod linkiem załączam wyniki "diagnozy", które pojawiły się po kliknięciu 'diagnozuj'. Może to coś pomoże? Link: Wklejka #326709 | Wklej.org Proszę serdecznie o pomoc... :( PS. Co ciekawe, skaner działa, testowałem przy pomocy programu XSane Image Scanner zaistaluj ten plik libstdc++.so.5 i zrestartuj CUPS apt-get install libstdc++.so.5 Edytowane 9 Maja 2010 przez leonstary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzP Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Niestety, ale przy próbie instalacji terminal zwraca, że to już jest zainstalowane. CUPS zrestartowany i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstary Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) Niestety, ale przy próbie instalacji terminal zwraca, że to już jest zainstalowane. CUPS zrestartowany i nic. Też miałem podobny problem z tą drukarką ale po kilku próbach ruszyła Obecnie nie mam ubuntu lecz Mandrive 2010 i drukarka na niej działa zainstalowałem wg.opisu Drukarki Lexmark z serii Z600 na MDV2007 - Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake tak samo instaluje się na ubuntu (inne komendy) Jezeli dobrze pamiętam to u mnie chodziło o błąd w uprawnieniach. Trzeba spawdzić wg.tej strony czy wszystko co potrzebne jest zainstalowane. Powodzenia. Edytowane 11 Maja 2010 przez leonstary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzP Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Obecnie nie mam ubuntu lecz Mandrive 2010 i drukarka na niej działa zainstalowałem wg.opisu Drukarki Lexmark z serii Z600 na MDV2007 - Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake Sorry, za odkop, archeologiem nie jestem, ale nadal nie działa, a zrobiłem dokładnie według Twego opisu. Wyskakuje komunikat o braku libstc++.so.5. Zainstalowałem tę packę i nadal nic. Oto wyniki diagnozy: Wklejka #387190 | Wklej.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...