ZipQ Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Potrzebuje pomocy/porady odnośnie możliwości podłączenia 2 routerów wifi przez wifi (a nie po kablu). Czy jest to możliwe? Potrzeba mi w mieszkaniu podpiąć tuner do internetu, ale odpada ciągnięcie kabla do innego pokoju. Ewentualnie, czy jest może coś takiego jak "switch" tylko że z odbiornikiem "wifi"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtom Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless_Bridge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Pierwszy z routerow musi być ustawiony w trybie WISP + Universal Repeater. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Dzięki za pomoc, a kontynuując. Pierwszy router już mam: TL-WR340G (TP-LINK) i problem w tym że nie wiem czy będzie odpowiedni do czegoś takiego. Jeśli tak, to jaki teraz proponujecie kupić (im tańszy tym lepszy). Na oku mam ten z linka od @djtom'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Przepraszam za double post, ale czy taki router będzie pasował do tego (TL-WA500G)? Planuje zrobić tak, by ten router który już mam (TL-WR340G) pracował jako "host" (?), a TL-WA500G jako AP-client. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Dobry będzie ten TP-Link, ustawiasz w AP Client i jest... Z tym, że jeżeli zasięgu byłoby Ci mało to możesz zmienić tylko antenkę W WA500G, WR340G ma niewykręcalną antenkę co było straszną bubą TP-Linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 @borsuk_1 zasięg nie będzie większym problemem w tym przypadku, więc będzie ok. Kupiłem ten TL-WA500G. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...