Dominique Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) witam, mam problem z routerem (d-link DIR-300): Gdy są włączone dwa komputery, i obydwa są podłączone kablami do routera to zawsze w jednym z nich internet bardzo zamula. Gdy jest włączony komputer(kabel) i laptop (przez Wi-Fi) to tego problemu nie ma. Wie może ktoś o co chodzi? Prosiłbym o pomoc. pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2010 przez Dominique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Rozumiem, że zwiecha jest raz na tym raz na drugim kompie? Patrzyłeś na wszystkich portach routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominique Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 To znaczy, zależy od kolejności włączenia. Jeżeli włączę komputer I a potem II, to na II będzie internet wolniej chodził. Jeśli włączę II a potem I to na I będzie wolniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zawsze używasz tych samych portów w routerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominique Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 nie wiem, jak to mam sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Czy wtyczka od komputera1 jest w LAN1 z tyłu routera, analogicznie PC2 do LAN2 czy zmieniasz? Zmiana mogłaby wskazywać na uszkodzenie jednego z portów LAN routera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominique Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 zmieniać nie zmieniam i nie zmieniałem, cały czas jest podłączone do swoich wejść czyli do "lan 1" i "lan 2" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) to zmień i sprawdź jak działa internet daj PC1 do LAN3 i PC2 do LAN4 Edytowane 4 Maja 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominique Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 wydaje mi się, że nie ma różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zrób reset ustawień routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominique Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 dalej jest tak jak było. macie może jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...