Skocz do zawartości
Polilop

Szybko Grzejący Się Amd Athlon 64 4200+ X2 (75 Stopni!)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki komputer oto on :

LANPARTY UT nF4 Ultra-D

AMD ATHLON 4200+

GF 8800 GTS

4 GB RAM GOOD RAM

750W PSU firmy NOVATECH

i procek mam na 75 stopni gdy włączę komputer w stanie spoczynku doradzi ktoś coś i format nie pomaga po formacie muli że hoho i grach tak samo gta 4 tnie się jak nic pomoże ktoś ??

Pozdrawiam

Edytowane przez Polilop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiać mi się chce jak ktoś robi formata w nadziei że to obniży temperaturę :D

Dotknij radiatora - jak będzie zimny to znaczy że coś jest nie tak w miejscu styku proca z chłodzeniem (prawdopodobnie pasta, ewentualnie nierówna powierzchnia)

Podkręcałeś albo podbijałeś napięcie na procesorze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sopi123

Witam

Mam taki komputer oto on :

LANPARTY UT nF4 Ultra-D

AMD ATHLON 4200+

GF 8800 GTS

4 GB RAM GOOD RAM

750W PSU firmy NOVATECH

i procek mam na 75 stopni gdy włączę komputer w stanie spoczynku doradzi ktoś coś i format nie pomaga po formacie muli że hoho i grach tak samo gta 4 tnie się jak nic pomoże ktoś ??

Pozdrawiam

Od kiedy ci sie to dzieje ?? zmieniałes ustawienia w biosie teraz ?? jesli tak ustaw spowrotem. ruszałes chłodzenie procka ?? jesli tak sprawdz czy dobrze podpiołes.

domban214 <--- nie smiej sie bo mogłes byc na jego miejscu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiać mi się chce jak ktoś robi formata w nadziei że to obniży temperaturę :D

Dotknij radiatora - jak będzie zimny to znaczy że coś jest nie tak w miejscu styku proca z chłodzeniem (prawdopodobnie pasta, ewentualnie nierówna powierzchnia)

Podkręcałeś albo podbijałeś napięcie na procesorze?

Ja nie wiem z czego się śmiejesz bo jak miałem przedtem temperaturę 75 stopni to mi nie mulił ale gry cięły więc jak zaczął mulic zrobiłem tego formata i dalej muli a co do radiatora i wentylatora to są dobrze założone a jaką pastę polecacie na procka i gdzie mogę dostać jakieś wentylatorki do komputera do wciągania powietrza i wyciągania gorącego powietrza bo obudowę mam po starym kompie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zaczniesz się pakować w koszty (wentylatory) to sprawdź organoleptycznie (paluchem :D) czy radiator jest gorący. Jeśli nie będzie zbyt ciepły to musisz sprawdzić jak przylega i ewentualnie wtedy pastę kupić. Ja używam Arctic Silver 5 i sobie chwalę.

edit: a pokazuje w biosie ile ma obrotow wentylator na procesorze? I oczywiście czysty jest?

Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zaczniesz się pakować w koszty (wentylatory) to sprawdź organoleptycznie (paluchem :D) czy radiator jest gorący. Jeśli nie będzie zbyt ciepły to musisz sprawdzić jak przylega i ewentualnie wtedy pastę kupić. Ja używam Arctic Silver 5 i sobie chwalę.

edit: a pokazuje w biosie ile ma obrotow wentylator na procesorze? I oczywiście czysty jest?

czyszczony z 5 razy a jak dotykam to aż gorące wolę zmienić pastę bo dawno nie zmieniana była a procek kiedyś był kręcony ale taktowanie ma takie co przed kręceniem odkupiłem od kumpla :-) cały ten zestaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi