Polilop Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) Witam Mam taki komputer oto on : LANPARTY UT nF4 Ultra-D AMD ATHLON 4200+ GF 8800 GTS 4 GB RAM GOOD RAM 750W PSU firmy NOVATECH i procek mam na 75 stopni gdy włączę komputer w stanie spoczynku doradzi ktoś coś i format nie pomaga po formacie muli że hoho i grach tak samo gta 4 tnie się jak nic pomoże ktoś ?? Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2010 przez Polilop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 A sprzęt czyszczony i pasta zmieniana ? wentylator na procu sprawny, nie warczy i nie zatrzymuje się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Śmiać mi się chce jak ktoś robi formata w nadziei że to obniży temperaturę :D Dotknij radiatora - jak będzie zimny to znaczy że coś jest nie tak w miejscu styku proca z chłodzeniem (prawdopodobnie pasta, ewentualnie nierówna powierzchnia) Podkręcałeś albo podbijałeś napięcie na procesorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Witam Mam taki komputer oto on : LANPARTY UT nF4 Ultra-D AMD ATHLON 4200+ GF 8800 GTS 4 GB RAM GOOD RAM 750W PSU firmy NOVATECH i procek mam na 75 stopni gdy włączę komputer w stanie spoczynku doradzi ktoś coś i format nie pomaga po formacie muli że hoho i grach tak samo gta 4 tnie się jak nic pomoże ktoś ?? Pozdrawiam Od kiedy ci sie to dzieje ?? zmieniałes ustawienia w biosie teraz ?? jesli tak ustaw spowrotem. ruszałes chłodzenie procka ?? jesli tak sprawdz czy dobrze podpiołes. domban214 <--- nie smiej sie bo mogłes byc na jego miejscu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zdejmij chlodzenie i sprawdz po pascie, czy dobrze przylega do proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polilop Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Śmiać mi się chce jak ktoś robi formata w nadziei że to obniży temperaturę :D Dotknij radiatora - jak będzie zimny to znaczy że coś jest nie tak w miejscu styku proca z chłodzeniem (prawdopodobnie pasta, ewentualnie nierówna powierzchnia) Podkręcałeś albo podbijałeś napięcie na procesorze? Ja nie wiem z czego się śmiejesz bo jak miałem przedtem temperaturę 75 stopni to mi nie mulił ale gry cięły więc jak zaczął mulic zrobiłem tego formata i dalej muli a co do radiatora i wentylatora to są dobrze założone a jaką pastę polecacie na procka i gdzie mogę dostać jakieś wentylatorki do komputera do wciągania powietrza i wyciągania gorącego powietrza bo obudowę mam po starym kompie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) Zanim zaczniesz się pakować w koszty (wentylatory) to sprawdź organoleptycznie (paluchem :D) czy radiator jest gorący. Jeśli nie będzie zbyt ciepły to musisz sprawdzić jak przylega i ewentualnie wtedy pastę kupić. Ja używam Arctic Silver 5 i sobie chwalę. edit: a pokazuje w biosie ile ma obrotow wentylator na procesorze? I oczywiście czysty jest? Edytowane 4 Maja 2010 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polilop Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zanim zaczniesz się pakować w koszty (wentylatory) to sprawdź organoleptycznie (paluchem :D) czy radiator jest gorący. Jeśli nie będzie zbyt ciepły to musisz sprawdzić jak przylega i ewentualnie wtedy pastę kupić. Ja używam Arctic Silver 5 i sobie chwalę. edit: a pokazuje w biosie ile ma obrotow wentylator na procesorze? I oczywiście czysty jest? czyszczony z 5 razy a jak dotykam to aż gorące wolę zmienić pastę bo dawno nie zmieniana była a procek kiedyś był kręcony ale taktowanie ma takie co przed kręceniem odkupiłem od kumpla :-) cały ten zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Co do pasty, OCZ Freeze chyba taniej gdzieniegdzie wyjdzie a AS5 nie ma lotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 możesz obniżyć napięcie na procku do 1.1V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...