Skocz do zawartości
gravimag

HAF 932

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę przedstawić mojego HAF 932 po zwodowaniu. Nie wiem dlaczego, ale niewiele osób używa tych skrzynek..... HAF 932 ma wiele zalet i jest doskonałą budą do wodowania.

Sprzęt użyty przy wodowaniu:

block CPU - Enzotech LUNA (zmodyfikowana żeby nie mrugała :) )

block NB - Swiftech MCW-NBMAX

GPU GTX285 - full cover EK FC285GTX SLI - plexi

GPU 8800 GTS - Swiftech MCW60-R

pompa - Swiftech MCP350 12V (Laing DDC 1T) + XSPC Laing DDC Acrylic Top

radiator - Black Ice GT Stealth LITE

zbiornik - Black Water O-Tank 170

wąż - Tygon R3603 11,2/15,9mm

napój - Feser One 1L Blue UV

fittingi - Koolance NK12

post-157650-127306597319_thumb.jpg

post-157650-127306598595_thumb.jpg

post-157650-12730659921_thumb.jpg

Edytowane przez gravimag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no brawo :) w końcu można zobaczyć tu na forum haf'a 932 :) owszem buda świetna ale pewnie ludzie boją się jej agresywnego wyglądu. na mój gust nie wygląda ona wcale dużo gorzej od lianli czy innych elegancików. a cenowo jest dużo bardziej przystępna.

układzik prosty ale całkiem przyjemny. będą jakieś kolejne zmiany w układzie czy to jest tylko prezentacja? btw daj jeszcze kilka zdjęć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to fakt. taki dłuugi zbiornik mógłby wyglądać dużo fajniej. co do pełnego bloku na 8800gts, sprawdzałeś może czy wyjścia (z jakiegoś bloku na 8800) pokryją się z (twoim) blokiem na gtx'e?

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to fakt. taki dłuugi zbiornik mógłby wyglądać dużo fajniej. co do pełnego bloku na 8800gts, sprawdzałeś może czy wyjścia pokryją się z (którymś) blokiem na gtx'e?

fakt, nie sprawdziłem... i chyba nie będą pasowały więc zostaje jak jest :)

tank jest taki mały ponieważ cały zestaw (bez GTX285) był zamontowany w mniejszej budzie i jeszcze go nie zmieniłem. Mam zamiar wrzucić 250kę.

Co do HAF 932 to dużą wadą jest nie pomalowane na czarno wnętrze, ale wystarczy spray i naprzód :)

Edytowane przez gravimag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW, co do samego wodowania (wyciszenia) układu dobrym pomysłem, niestety nie moim, jest wisząca pompka... wcześniej miałem na spodzie budy, ale drgania się przenosiły na obudowę i brzęczało niemiłosiernie :)

już moim pomysłem było wyłączenie mrugania Enzotech LUNA... poprzednio dawało ostro po oczach a teraz cały czas świeci i nie wkur... nie denerwuje :)

Edytowane przez gravimag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mogl bys dodac wiecej zdiec ? Z wiekszej odleglosci jakas, jak zamontowana jest chlodniczka i jeszcze jakies fajne ;)

Obudowa jest fajna , sam ja chcialem kupic ale nie stac bylo mnie na nia , ledwo mi starczylo na mojego dominatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi