bamboleho Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Witam. Od ok. 2 tygodni mam problem z moim komputerem: przy starcie Windowsa pojawiają się na ekranie pionowe paski, niebieskie kropki itp., które są przez kilka sekund na ekranie, a potem monitor przechodzi w stan gotowości (miga dioda), a komputer nie odpowiada. Zrobiłem formata i dalej to samo. Dzieje się to tylko kiedy są zainstalowane sterowniki do karty graficznej (Geforce 7600GS). Jak są odinstalowane albo włączę system w trybie awaryjnym to wszystko jest ok. Sprawdziłem karte graficzną na innym komputerze i wszystko działało razem ze sterownikami. Te czerwone paski zmieniają się też, gdy poruszam kablem od wyjścia D-SUB, ale to też nie jego wina, bo był wymieniany. Karta raczej siedzi dobrze w slocie więc to też raczej nie to. Wnętrze kompa nie zakurzone. Kilka miesięcy temu miałem podobną sytuację (też pojawiały się te paski), ale wyjąłem i włożyłem na nowo grafikę i komputer chodził dalej. Moim zdaniem to może być coś z płytą główną, chociaż dziwne jest to, że na awaryjnym wszystko chodzi Paski: zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie Kropki: zdjęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...