Yah00 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Witam! Mam problem tak jak w temacie. Na jednym komputerze wszystko chodzi OK. Adres IP pobiera automatycznie Zmiana z automatycznego uzyskiwania IP na ręczne i wypełnienie odpowiednio pól nic nie pomogło. Oczywiście w polu adres IP wpisałem inny adres niż w tym drugim kompie. W obydwu komputerach karty sieciowe Tp-link TL-WN551G. Z góry dziękuję za pomoc. PS I jeszcze jedno pytanie z innej beczki. Czy zmiana procesora Pentium 4 1.5 Ghz na Celerona 2.7 Ghz dużo da? Oba procki na socket 478. Chcę zmienić ponieważ po dołożeniu przewodowej karty sieciowej do komputera zużycie procesora prawie cały czas wynosi 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Przed ręcznym wpisaniem adresu IP, maski i bramy wyłączyłeś DHCP na routerze? Jeżeli teoretycznie odpowiednio skonfigurowałeś komputer i mimo tego nie było połączenia z routerem to wina leży po stronie oprogramowania/sprzętu tego komputera. Ja spotkałem się wiele razy z problemem pobrania adresu IP z routera którego zasięg był idealny wynikało to zazwyczaj z niekompatybilności urządzeń i słabego routera. U ciebie sprawa jest trochę inna ale dla świętego spokoju możesz przełożyć anteny pomiędzy komputerami i sprawdzić jaki będzie rezultat. Jeśli chodzi o procesor to nie ma takiej opcji, aby po dołożeniu karty procesor był obciążony w 100%. Obstawiam jakiegoś robala sieciowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yah00 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 No niestety twoje rady nie pomogły. Czy kupno routera (np.: TP-Link TL-WR941ND) pomogłoby rozwiązać problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 a nie masz od kogos pozyczyc routera i sprawidzic co jest grane ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 No niestety twoje rady nie pomogły. Czy kupno routera (np.: TP-Link TL-WR941ND) pomogłoby rozwiązać problem? Czym łączysz się z siecią bezprzewodową? Oprogramowanie dołączone do karty WLAN czy interfejsu windowsowskiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...