MaKaR Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 mam taki problemik postanowiłem pobawić sie tym wyjście tv i kupiłem sobie na giełdzie kabelek s-video jack------------euro i tak podpiełem i ide looknać na tv no ciuloza mryga cały obraz chodzi troche sie poprawiło jak pogrzebałem w opcjach ale nadal nie moge ustawić kolory są jakieś mdłe obraz tak jaby chodzi takie migiełki kolorowe po nim śmigają jak ustawić żeby było ok lub czy to może być wina kabla może jest jakiś niskiej jakości to kupie jutro na giełdzie jakiś lepszy bo ten kosztował 8 zł za 5 metrów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 co je nikt nie wie help no prosze ludziska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Nic dziwnego ze masz obraz do [gluteus maximus], jak bys nie wiedzial jack tak zwane composite obcina pasmo przenoszenia do 4mhz przy czym obraz jest gorszy poniewaz zmniejsza to rozdzielczosc wyswietlanego obrazu, kup kabel bezposrednio s-video > euro. Czytalem gdzies jeszcze ze taki kabel co kupiles nie dziala na niektorych telewizorach. Jak ktos bedzie chcial sie poklucic to poszukam link`u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 to jak puścić dzwięk na tva poztym mój kumpel ma gf 4 mx i podobny kabel tzn też mały jacek svideo------------euro i ma całkie całkiem obraz a mój jet na maxa wujowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 to jak puścić dzwięk na tvaNo jak? Kablem. Łączysz wyjście audio na karcie dźwiękowej/płycie z wejściem audio w TV. W Twoim wypadku z jacka na chincze, które wpinasz w euro. Co do jakości obrazu nie wiem. Wyjąłeś kabel od anteny z TV? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 to jak puścić dzwięk na tva poztym mój kumpel ma gf 4 mx i podobny kabel tzn też mały jacek svideo------------euro i ma całkie całkiem obraz a mój jet na maxa wujowy Sorry pomylilem sie z przejsciowka jakie widzialem gdzie w srodku bylo composite, a ty mowisz o jack`u audio :) No to wsyztsko wyjasnia, moj kumpel ma taki kabel i takiego samego sapphire jak ja i ma ok wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Nie, Druss, MaKaR mówi o połączeniu video, potem zaczął o audio. Ale trochę przesadziłeś, bo composite wcale nie niszczy aż tak obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Jezeli dla ciebie obcinka z rozdzielczosci 320x300 na 256x300 i w tym takze obciecie pasma wizji z 5mhz na 4mhz to malo. Niektorzy lubia sobie poogladac film w jak najlepszej jakosci sie da a niektorzy zadowalaja sie composite. A co do audio zdazylem sie juz wczesniej zorientowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 A niektórzy nie mają innego wyjścia i muszą się zadowolić compositem. Specjalnie zaznaczone aż tak oznaczało, że samo composite nie jest raczej powodem problemów MaKaRa. Już szybciej słaba jakość kabla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Makar, nie wiem jak jest u Ciebie, ale ODŁĄCZ kablówkę, czy co tam masz podłączonego do tv. Ja mam normalnie podłączoną i jak podłaczę Radka 9500PRO(niby zajebisty tv out) to jest popelina. Ale tylko jak odłączę kablówkę - SUPER. Sprawdź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 NVIDIA RULES :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Makar, nie wiem jak jest u Ciebie, ale ODŁĄCZ kablówkę, czy co tam masz podłączonego do tv. Ja mam normalnie podłączoną i jak podłaczę Radka 9500PRO(niby zajebisty tv out) to jest popelina. Ale tylko jak odłączę kablówkę - SUPER. Sprawdźok sprwadze aha chciałbym zadać jeszcze jedno pytanie dlaczego jak podłącze ten kabel tv to mi sie odświeżanie zmienia co prowadzi za sobą pomniejjszenie ekranu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 odpiełem wszytko wideo kablówke i nic dalej taka sama wujnia obraz jest niewyraźny jakiś mdły i latają po nim jakies mgiełki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 problem sie w miare rozwiązał zainstalowałe stery od omegi i obraz jet doby tylko taki w niektórych miejscach pozwęzanych w innych porozszeżany ale jak dam film n pełny ekran to smiga elegancko bez żadnych obsów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 odpiełem wszytko wideo kablówke i nic dalej taka sama wujnia obraz jest niewyraźny jakiś mdły i latają po nim jakies mgiełki mam taki kabelek jak Ty, tyle że 10m i u mnie tez jedyne problemy sprawiały sterowniki, nie wiem dlaczego na starszych wszystko chodizło ok, a potem cos zje... nie wiem jak jest na najnowszych bo nie chciało mi sie podłaczać... nie rozumiem jak niektórzy tłumacza jakośc obrazu długością kabla, u mnie jest poprostu wysmienicie, na Philipsie 21' odświeżanie 50Hz w 1024x768 i da sie odczytać nawet dośc małe czcionki, jakość może nieporównywalna z monitorem, ale i tak robi wrażenie, nigdy nie musiałm odłaczac kablówki, ani niczego więcej i zawsze z jakością było super... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...