Skocz do zawartości
liechmaster

zgrywanie VHS przez tuner tv

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem (jak kazdy piszacy na forum :) )

mam tuner lifeview flyvideo98 i chce zgrac cos z video

i zanic w swiecei nie moge tego skonfigurowac //depresja .

tuner ma wyscie s-video podlaczam kabel drugi koniec euro podlaczam do video i .. nic :(

nie ma obrazu

czy ktos ma moze taki tuner i "bawil" sie w zgrywanie z video?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tunerze mam tylko jedna opcje AV (brak obrazu)

a i na karcie jeste jescze line-in ale to chyba dzwiek?

(wyglada jak chinch)

AV to wlasnie to, skoro brak obrazu tzn ze przejsciowka jest nieodpowiednia lub popsuta. Tak line in chinch to dzwiek, sam tak mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm to dziwnie, bo jest tak:

kupilem kapel composite-copmostie (do wyjscia tv out z grafy)

do tego koncowke euro-scart-copmostite , svideo , l-r audio

i podlaczylem (do gf3) i dziala (tvtoolem trzebabylo zmienic compostie na video aby byl kolor) wiec kabel i koncowka raczej dobra

do karty dolaczony byl kabel svideo-svideo i tego uzylem aby podlaczyc video(+przesciwka euro-svideo) i nie dziala :( , probowale tez miedzy przesciwke wstawic kabelek svideo-composite ale tez nie pomaga //depesja

czy to moze byc wina video? (model dosc stary ale dobry)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwiazalem problem :D

otoz kupilem przesciowke euro -svhs ale taka z przelacznikiem sygnalu (input /output) i teraz dziala !

jak chce ogladac na tv cos s kopma to daje na imput a jak zgrywac z magnetowidu na koma to daje output

czyl problem twkil w tym ze moja stara przejsciowka obslugiwala tylko sygnal w jedna strone :(

temat uwazam za zamkniety :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chcial sie dowiedziec jakim programem zgrywasz z karty tv na hd

bo mam taki sam tuner i nie moge znalesc dobrego programu a ten standardowy to albo zgrywa mi glos albo obraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chcial sie dowiedziec jakim programem zgrywasz z karty tv na hd bo mam taki sam tuner i nie moge znalesc dobrego programu a ten standardowy to albo zgrywa mi glos albo obraz

Ja uzywam BorgTV lub VirtualDub ale mam AverMedie. Kliknij na glosniczek przy zegarku Opcje/Wlasciwosci/Nagrywania i wybierz Line In lub Mic In zalezy gdzie dzwiek wchodzi. Oraz wlacz nagrywanie dzwieku w sofcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chcial sie dowiedziec jakim programem zgrywasz z karty tv na hd bo mam taki sam tuner i nie moge znalesc dobrego programu a ten standardowy to albo zgrywa mi glos albo obraz

Ja uzywam BorgTV lub VirtualDub ale mam AverMedie. Kliknij na glosniczek przy zegarku Opcje/Wlasciwosci/Nagrywania i wybierz Line In lub Mic In zalezy gdzie dzwiek wchodzi. Oraz wlacz nagrywanie dzwieku w sofcie.

FreeVCR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...