Ryba_8 Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Mniej wiecej rok temu o tej porze podkrecałem Athlona 1,2/133 do 1,6/133 a nawet do 1,69/133. Później nie potrzebowałem takiej mocy i przywróciłem do 1,2. Ale teraz znowu by się przydało więcej mocy i... Na 10x133 wstaje, powyżej - czarny ekran, restart i 9x100(czyli coś poszło nie tak). Podniesienie napiecia nie pomaga (rok temu dopiero od 11x musiałem podnosić). A oprócz tego "zniknęła" mi z systemu opcja "StandBy". Dziwne to nieco, może ktoś się zna lub miał podobny problem. Uprzedam, że nie mam informacji co było przyczyną, ale na 1,2 działa normalnie, stabilnie i bez zastrzeżeń. Bios 1007, planuję włożyć nowszy, ale czekam na porzyczenie UPS'a, bo nie lubę zbednego ryzyka. cool WC, obecnie chłodnica padła i temp: 900: <51st; 1,2 <58st; 1,33 <64st. Za wszelką pomoc będę niezmiernie wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 a biosu przez ten rok nie zmieniales?? dziwne zjawisko ,bo moj duron po dluzszym czasie szedl wiecej o 10MHz a temp to masz wysoka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 odczyt z AsusProba i biosu, wentylatorek prosty na aluminuim. Woda mi zdechła i wysokie, owszem. Biosu nie dość, że nie zmieniałem, to było hasłko, zeby nikt się z rodziny nie dobrał. Więc i "obca siła" odpada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 wiec albo proc po[gluteus maximus]dl (co jest bardzo dziwne) albo plyta zdziadziala ,zasilanie na niej po[gluteus maximus]dlo (moze kondensatory ),ewentualnie modny ostatnimi czasy zasilacz jak bys sprawdzil u kogos na dobrej plycie to by mozna bylo procesor odrzucic i zostala by plyta na wejsciu sprawdz na innym zasilaczu ,ale nie jestem przekonany ze to zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Zasilacz obciażylem wczoraj na stanowisku na wydziale jednocześnie do 450W (nominalnie 370W), i trzymal RÓWNO!!!. (cuda sie zdaraja, Rowno oznacza spadek napiecia <5,5%, ale przy zbyt dużym obciażeniu 5V-> 3,3 upada mocno). Podążam śladem płyty, leży na biorko z procem pod multimetrem i schematem napięć (podziekowanie dla "Autoryzowanego Serwisu Asus"). Niestetym, ze względu na sesje praca nad płytą poczeka do wakacji, albo coś się samo urodzi. Na razie zmierzyłem temp na karcie grafiki. Rdzeń G2MX400TV@200MHz ma w stresie 54stC. Czy to dużo?? nie wiem. Pomiar LM35T przyklejonym do radiatora, brak coolera, brak obudowy, wyfrezowana nisza na czujnik, 0,2mm grubości alu do rdzenia. Dzięki za wspomaganie. Pozdrawiam Ps, z innej beczki, jak tu u licha edytować podpis i inne informacje o sobie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 masz spoko sprzet pomiarowy kliknij na profil pod napisem Tweak.pl - forum (na samej gorze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Stanowisko jest jednym z elementów laboratorium i tylko dzięki uprzejmości zarządzającego zostałem wpuszczony. Służy do konstruowania i testowania zasilaczy (jeden z pierwszych tematów laboratoryjnych). Na razie jest tak: Płytka, procek, pamięci, grafa - wszystko wydaje się dobrze działać. (testowałem na porzyczonej innej płycie). I Qrde, co tu może siedzieć?? Może coś w Biosie?? Powoli kończą mi sie pomysły, co też mogło paść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...