Blackwhite Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Jako, ze moj poprzedni temat troszke sie zasmiecil i w sumie przewinelo sie kilka malych revizji mojego chlodzenia, postanowilem otworzyc nowy. Oczywiscie projekt bedzie ewoluowal i najblizsze zmiany nastapia w lipcu - malowanie proszkowe na czarno, troche ciec giec, dokladka kolejnego radiatora etc. W sklad obecnego ukladu wchodza: CM ATCS 840 CPU - HeatKiller rev 3.0 LT GPU - EK GTX280 full plexi Pompa - Swiftech MCP 355 + Top EK Chlodnica - XSPC RX360 Rez - EK-250 Multioption Zlaczki - Bitspower 11/16 Weze Masterkleer - 11/16 clear Plyn - Freser Acid Green Aquakomputer - Poweradjust USB Dokladka w lipcu: EVGA EK full cover EK Coolstream 240 Oslony na dol i na zatoki 5.25 Pewnie jakas nowa karta - nvidia??? Kilka fotek - nic szczegolnego teraz, i pewnie nic szczegiolnego w przyszlosci - zalozenie jest takie: - ma byc chlodno a przy tym czysto i schludnie - nic wiecej nic mniej. Krytyka mile widziana, i jako,ze nie jestem zbyt uzdolnionym artysta mozna zapewne cos poprawic ;) Edytowane 11 Maja 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 bardzo ładnie, schludnie i czysto. A próbowałeś kabel 24pin poprowadzić "pod" rezem? trochę go zasłaniasz, a szkoda, bo ujmuje to jego wyglądowi :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Probowalem ale nie dalo rady.Zapomnialem jeszcze wspomniec, ze wyslali mi zla zlaczke - powinna byc taka Bitspower Rotary Fitting "Q" - 360 Degree Water Cooling Accessory (BP-QR-C) [bP-QR-C] Fittings & Connectors Other Fittings & Connections - stad ten waz pomiedzy rezem a trojnikiem.Zalozenie bylo takie, ze weza tam nie ma - mowi sie trudno, kolejnym razem wymienie. Edytowane 6 Maja 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 może wystrugaj dystansy z pleksy pod mocowanie holderów, 24 pin spokojnie się zmieści pod tubą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 ładnie mam sentyment do tej mobo u mnie już kilka miechów siedzi w pudle pomyślał bym nad zabudową 5,25 i jakoś zrobić półkę nad zasiłkom i będzie cacy co do Holderów jak chcesz została mi ostatnia para Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) No holderki fajne :) wysle PW co do ceny. Racuch zmiescic sie zmiesci , ale jest deko za krotki z tego co pamietam- ja mam opleciona przedluzke do 24 pin, nie caly kabel od zasilacza.W sumie raz probowealem , wiecej nie, moze i sie wcisnie :P Zapomnialem jeszcze dodac, oslona na dol i na zatoki tez jest w planach ;) Edytowane 7 Maja 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Nie wiem czy to ja mam po prostu pecha, czy BP zeszlo na psy. Raz kupilem zlaczke 90 stopni - ciekla - mowie przypadek , zdaza sie najlepszym. Dzisiaj doszla do mnie kolejna zlaczka, tym razem X fitting 360 stopni - i co i cieknie cholera.Nie ukrywam ,ze jestem zly bo raz, ze znow sie urobilem spuszczajac plyn i mocujac nowe zlaczki etc , a dwa znow nie moge zrobic tak jak chce od poczatku i musze wstawiac ten nieszczesny waz pomiedzy rezem a trojnikiem nad Topem. Jedno co poprawilem to wg waszych wskazowek upchalem 24 pin za reza :P Edytowane 12 Maja 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Krzywy rez? Efekt ciekawy :) Do drugiego kompa kupię ATCS 840 :) Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Ok juz jest prosto - jada nowe holderki od kolegi kwscore to sie poprawi pozniej ;) Kilka fotek w UV. i jeszcze to : Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 bardzo ładnie podoba się :wink: tak jak mówiłem poprzednio Cover na budę i będzie luxxxxx B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 klasyka, super ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Ciesze sie ,ze sie podoba. kwscore jak pisalem cover sie robi, kiedy bedzie gotowy nie wiem jeszcze. Jutro jak dojedzie backplate wsadzam nowa karte 5850.Zobaczymy jak sie ATI spisze, bo szczerze mowiac nei lubie, ale nei dam tyle kasy za szrota od nvidii w postaci gtx480 ;) - na przeczekanie dobra karta IMO i poczekamy na to co wydazy sie na rynku niebawem. Edytowane 15 Czerwca 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zmienile plyn na Primichill Ice - kolor strasznie kiepski, ale za to moze nie narobi tyle syfu co Freser.Do tego kilka drobnych zmian, ale nie o tym chcialem... Lamerskie pytanie, ale gdzie podlaczyc czujnik temperatury cieczy - kupilem BP z 2 pinowym zlaczem i nie wiem co dalej. Myslalem,z e moge podlaczyc do poweradjust, ale ZONK , nie ma tam wtyczki, co z tym zrobic?Oczywiscie poza zakupem Aquaero 4.0 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ja mam ten czujnik podpięty pod panel Kaze Server. Poza przystosowanymi do tego panelami, możesz to podłączyć, np pod Scythe Kama Thermo TM02-WH :: ..:: Angela.pl ::.. Różnica taka, że tutaj musiałbyś po prostu odciąć tamten czujnik i przylutować ten :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 YoGi dobrze podpowiada. Ja np. podłączyłem swego czasu czujniki BP do Aerocool'a zamiast standardowych czujników. Ogólnie raczej każdy panel z opcja odczytu temperatury da radę, byle by miał 2 pinowe wejścia. Projekcik palce lizać a filmik profesionalka. Gratulacje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 OcUK Value In-Line Temperature Sensor 2x G1/4 Thread with Display - Blue [] Accessories czyli takie cos zalatwi sprawe nie - tylko trzeba dolutowac i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Akurat to co podałeś, ma już sensorek zamontowany, ale jeśli chodzi o ogólną zasadę to tak. Praktycznie każdy z tych mini paneli do mierzenia temperatury będzie działał z tym czujnikiem, po odpowiednim montażu/lutowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ok kupilem zupelnie co innego - jakies chinskie dziadostwo, ale na razie zanim kupie Aquaero musi styknac. Kilka fotek z moich ostatnich wyczynow (sensor jeszcze nie podlaczony): Wciaz sie nei moge zabrac za pomalowanie budy, chyba odpuszcze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InterFan Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Wooow, majstersztyk! Ile kasy już przeznaczyłeś na całość "wodowania"? Choć w przybliżeniu podaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Maluj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Wooow, majstersztyk! Ile kasy już przeznaczyłeś na całość "wodowania"? Choć w przybliżeniu podaj :) Kurcze szczerze mowiac pogubilem sie ile , kilka razy zmienialem bloki, pompy podzespoly itp itd. To co widac tutaj to okolo £370 za czesci do WCeta. Maluj :D no chyba pomaluje, ale poczekam na cover na zasilacz i baye 5.25". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Maluj nie gadaj =] hehe Jak te pieniazki leca ;]same wenty to ok 100 funtow =] Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Stary nie licz kasy po co :} Jeszcze żona przeczyta i będziesz spał na kanapie ;] Maluj budę koniec kropka. Ja może kiedyś swoj projekt skończę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Stary nie licz kasy po co :} Jeszcze żona przeczyta i będziesz spał na kanapie ;] Maluj budę koniec kropka. Swieta racja :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Panowie co moze byc przyczyna - podnosi mi sie poziom plynu w zbirniczku - odwpowietrzalem jakies 2 tyg temu i znow sie podnioslo.Przeciez chyba nie powinno sie tak dziac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Sugeruje poczytać podstawy fizyki i wpływ temperatury na objętość cieczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) Nie sadze,zeby to akurat byla fizyka ;) Jak odpowietrze to poziom wraca do normy, przy tej samej temperaturze cieczy - wiec to odpada.Poza tym ciagle rosnie, a nie zmienia sie, wiec sory, ale fizyke mozesz schowac w tym przypadku do worka. Edytowane 30 Września 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Odpowietrza się raz a dobrze jeżeli w układzie masz wciąż powietrze gdzieś możesz mieć wyciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Pewnie gdzieś ci się przykitrało trochę powietrza. Pomachaj chłodnicą, bo z tym jest chyba zawsze największy problem. Albo możesz mieć nieszczelny układ gdzieś i może ci się zapowietrzać. Chociaż laing to chyba za słaby na takie akcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Arni tez myslalem,ze gdzies ciagnie lewe powietrze, ale to wiazaloby sie z wyciekiem - takiego nie zanotowalem. Jedyne wytlumaczenie to to , ze nie udaje mi sie wytrzasnac wszystkiego powietrza i czesc zostaje, pozniej powodujac dalsze zapowietrzanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...