Gulgoi81 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Szukam obudowy Full Tower cos pokroju Negus Edge cenowo max do 700 złotych. W sumie to przekonany jestem do niej ale nie jestem pewny co do chłodzenia tej obudowy. Może macie jakieś alternatywy? Na chwile obecna mam budę NZXT Zero ale jest już za mała i dlatego szukam nowej. Chłodzenie w niej jest moim zdaniem dobre więc miło będzie jeśli następna będzie będzie miał podobne wyniki pod tym względem. Wiem jest podobny temat z września poprzedniego roku ale jest on zamknięty więc zakładam nowy… Zależy mi na : Full Tower. Brak okienek i świecących elementów obudowy. Dużo miejsca dla karty graficznej. Dobra wentylacja. Opcjonalnie wycieszenie budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Cooler Master ATCS 840 za mniej niż 700 kupisz - sam używam i jest świetna. Na PPC jest jej test. http://www.purepc.pl/obudowy/cooler_master_atc_840_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Czy da się w tej obudowie bez problemu zmienić kierunek wentylatorów przy suficie, tak by wyciągały gorące powietrze z obudowy? Skoro wpada ono przez przód i podłogę, to rozsądnie powinno wychodzić górą i tyłem. Te oryginalne 230 mm wentylatory są ciche? A co z kurzem? Filtry skutecznie blokują mu dostęp do środka obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Cooler Master Cosmos S nieco ponad 700zł ale warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Czy da się w tej obudowie bez problemu zmienić kierunek wentylatorów przy suficie, tak by wyciągały gorące powietrze z obudowy? Osobiście nie ruszałem, ale technicznie to wykonalne. Te oryginalne 230 mm wentylatory są ciche? A co z kurzem? Filtry skutecznie blokują mu dostęp do środka obudowy? Mnie tam nie przeszkadzają :> Filtry skutecznie blokują mu dostęp do środka obudowy? U góry i z tyłu nie ma filtrów - te u dołu i przodu dają rade bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 z przodu mam patent na tego BIG-a 230mm , dokleiłem taśmą dwustronną gąbeczki w miejscach styku z blachą. Zdają egzamin (wentyl nie przenosi pracy łożyska na budę) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...