GoLY Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) Witam serdecznie, ostatnio co jakis czas pojawia sie u mnie problem. Jestem posiadaczem switcha d-link di-524. Podlaczony jest bezposredno pod kompa stacjonarnego (Procesor: AMD Athlon x64 X2 DUAL 5000+, Asus M2N-sli deluxe (nForce 570 SLI), HD4850 512ddr3 4 GB ram, Windows XP Professional SP3) Co jakis czas wyskakuje info o braku połączena. Jednak gdy wlacze netbooka w celu sprawdzenia to internet jest, nie ma go jedynie na kompie stacjonarnym. Dodatkowo gdy na stacjonarnym wyłączę polaczenie sieciowe i probuje je spowrotem wlaczyc wyskakuje informacja Polaczenie nie powiodlo sie! tak samo przy probie wejścia na konfiguracje switcha 192.168.1.1 wyskakuje blad wczytywania strony... Nic nie da sie zrobic, restarty nie pomagaja. Natomiast internetnet jest w dalszym ciagu i moge korzystac z niego na netbooku. Ktos spotkla sie z czyms takim? Co robic? Ok, sprawa wygląda następująco: Z marszu wymieniłem sieciowke gdyż z tą na płycie były problemy. Myslalem ze wymiana karty pomoze, jednak po podłączeniu routera kablem pod sieciowke, ani dioda na routerze się nie świeci (z numerem portu) ani dioda na karcie sieciowej w kompie (tak jak by kabel nie byl podlaczony)! Jednak po podpieciu routera pod inny komp (laptop) wszystko sie ładnie pali i działa (mozna wejsc na routera po kablu). Tutaj rodzi sie moja pytanie co jest nie tak? jezli karta sieciowa jest nowa, a router działa dobrze na innym kompie to co jest nie tak? Edytowane 9 Czerwca 2010 przez GoLY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Stacjonarka podłączona kablem, a laptop przez wifi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLY Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) dokladnie tak Edytowane 7 Maja 2010 przez GoLY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Sprawdź czy działa na innym porcie LAN. Jeśli nie to podłącz kablem laptopa i zobacz co się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLY Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 ok mialem sporo problemow, ogolnie skonczylo sie na wymianie karty sieciowej, gdyz jak mi sie wydawało to po jej stronie lezał problem. Aktaulnie gdy probuje podlaczyc switcha pod komputer nic sie nie dzieje. Tzn, diodka przy karcie sieciowej nie reaguje. Nie da rowniez polaczyc sie ze switchem (192.168.0.1) Jak sprawdzic czy stalo sie cos rowniez z nim? wczesniej wydawalo sie ze jest opk gdyz neta nie mailem na stacjonarce a switch dawał sygnał i moglem sie spokojnie laczyc, teraz tymbardziej nie powinno byc problemu gdyz wlozona jest nowa napewno sprawna karta...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLY Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ok, sprawa wygląda następująco: Z marszu wymieniłem sieciowke gdyż z tą na płycie były problemy. Myslalem ze wymiana karty pomoze, jednak po podłączeniu routera kablem pod sieciowke, ani dioda na routerze się nie świeci (z numerem portu) ani dioda na karcie sieciowej w kompie (tak jak by kabel nie byl podlaczony)! Jednak po podpieciu routera pod inny komp (laptop) wszystko sie ładnie pali i działa (mozna wejsc na routera po kablu). Tutaj rodzi sie moja pytanie co jest nie tak? jezli karta sieciowa jest nowa, a router działa dobrze na innym kompie to co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 W połączeniu z laptopem używasz tego samego kabla? Tego samego portu w routerze? Jedno z nich może być walnięte. O takim drobiazgu, jak ułomny antywirus (np. Kaspersky) blokujący dostęp do sieciówki, już nawet nie wspomnę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLY Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) W połączeniu z laptopem używasz tego samego kabla? Tego samego portu w routerze? Jedno z nich może być walnięte. O takim drobiazgu, jak ułomny antywirus (np. Kaspersky) blokujący dostęp do sieciówki, już nawet nie wspomnę... jest to dokladnie ten sam kabel, port ten sam i działa, zmienialem je tez i w lapku działaja a w kompie dalej diodka nawet sie nie swieci :/ Edytowane 6 Czerwca 2010 przez GoLY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLY Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 jakieś jeszcze pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Uszkodzona karta, wyłączona w bios (integra), nie zainstalowane sterowniki, złe sterowniki. Ostatecznie jakieś upierdliwe oprogramowanie (panel zarządzania kartą, firewall, robak). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...