jarulek Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Zastanawiam się nad kupnem netbook'a Asus 1201n Cena to 1550 trochę drogo dla mnie, wolałbym poczekać aż stanieje, ale pytanie czy w trochę więcej niż miesiąc może stanieć ? Po drugie obawiam się że może nawet zdrożeć przez to, że złotówka traci ostatnio na wartości i przez jakiś czas może to się utrzymać przez kryzys w Grecji. Co o tym sądzicie ? Zależy mi na 12 calowym netbook'u dość solidnym. Bardzo proszę o opinie i rady specyfikacja: Rodzina produktów: ASUS seria Eee Klasa procesora: Intel Atom Kod procesora: N330 Prędkość procesora: 1,6 GHz Częstotliwość szyny FSB: 533 MHz Pojemność pamięci podręcznej: 1024 kB Pojemność dysku: 320 GB Zainstalowana pamięć: 2048 MB Rodzaj pamięci: SODIMM DDR2 Maksymalna wielkość pamięci: brak danych Ilość banków pamięci: 1 szt. Ilość wolnych banków pamięci: 0 szt. Przekątna ekranu LCD: 12,1 cali Typ ekranu: TFT WXGA LED Maksymalna rozdzielczość LCD: 1366 x 768 Typ karty graficznej: nVidia ION Dodatkowe informacje n/t zainst. pamięci: Przydzielana dynamicznie Karta dźwiękowa: High Definition Audio Napędy wbudowane (zainstalowane): brak Typ gniazda rozszerzeń: brak Urządzenia wskazujące: Touchpad Rodzaj baterii: Li-Ion (6 Cells) 6h Złącza zewn.: 1x 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor),1x HDMI 1x RJ-45 (LAN), 3x USB 2.0, wejście na mikrofon, Wyjście słuchawkowe, Wejście zasilania (DC-in) Bezprzewodowa karta sieciowa: Tak Typ bezprzewodowej karty sieciowej: IEEE 802.11n Bluetooth: Tak Czytnik kart pamięci: Tak Typy odczytywanych kart pamięci: SecureDigital Card, SecureDigital Card High-Capacity (SDHC), MultiMedia Card Wyposażenie standardowe: 1x10/100BaseTX FastEthernet (RJ45), głośniki stereo, Zintegrowana kamera Zainstalowany system operacyjny: Brak systemu Szerokość: 296 mm Głębokość: 208 mm Wysokość: 27,3 mm, 37,3 mm Masa netto: 1,38 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Chcialem go kupic ale ostatecznie wzialem MSI Wind U230 z Athlonem X2. Atom jest slaby. Faktycznie teraz przez te zawirowania z euro i dolarem moze troche podrozec, ale bez przesady. Rownie dobrze moze staniec zeby zrobic miejsce na netbooki z ION 2. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarulek Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 No ale U230 jest o wiele droższy więc odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Zrobiłem na niego przesiadkę z 1000H. Jest wart swojej ceny. Procesor dużo wydajniejszy od n270 a grafika 9400 sprawuje się o niebo lepiej od intelowskiej. Oczywiście nie licz, że jest to jakiś demon prędkości. Z wifi do 4h pracy na bateri. Asus anadal nie poprawił tego "palcowania" obudowy (na czerwonym słabiej widać). Osobiście jestem zadowolony i uważam, że chyba jest najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarulek Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Ja chyba kupię niebieski może tez mniej będzie widać, jaki system masz na nim zainstalowany bo ja zamierzam XP, i jak jest ze sterownikami, są dla każdego systemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Od ponad tygodnia posiadam wersję srebrną, która elegancko się prezentuje. Odciski palców widać tylko na ramce wokół matrycy. Sterowniki są do XP i 7-demki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...