PelikanQ Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Witam.Posiadam internet od Vectry,który idzie przez modem do karty sieciowej w komputerze.Od dzisiaj muszę mieć internet na laptopie,jednocześnie nie chcę tracić tego w komputerze.Czy mogę internet od kompa podłączyć za pomocą kabla do karty sieciowej,a drugiego (laptopa) na kabel USB.Czy takie coś zda egzamin?Jeżeli nie,to jaki jest inny sposób,aby mieć podłączony internet do 2 maszyn? Pozdrawiam PelikanQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Można, wszystko można. Tylko musisz kabel dokupić odpowiedni. Udostępnianie Internetu Przez Usb. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Jednak najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem będzie zakup routera. Może być z tych tańszych TP-LINK TL-WR340G ROUTER WIFI : NAJTANIEJ + GRATIS (1021395163) - Aukcje internetowe Allegro Internet będziesz miał przynajmniej bezprzewodowo w lapku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 yep ten router będzie odpowiedni. Sam go mam i działa perfekcyjnie. Nie ma sensu bawić się w kable do lapa. Ma byc mobilny a nie przypięty na smyczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 (edytowane) Mam Vectre i net dzielę właśnie tym routerem, wszystko śmiga aż miło. PeCet po kablu, laptok na wifi. Nie zapomnij o włączeniu szyfrowania (WPA2), bo sąsiedzi będą mieli darmowego neta ;) Edytowane 9 Maja 2010 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...