Skocz do zawartości
Taso

Eurowizja...

Rekomendowane odpowiedzi

P.S.

info dla pana, ktory wstydzi sie byc Polakiem: ja sie wstydze za Polaka, ktory polakiem z malej litery pisze.

Racja. Napisałem z małej litery. Mój błąd. Tak czy siak nie zamierzam podziwiać pana W. - nie stanowi on dla mnie absoultnie żadnego autorytetu i jeśli o mnie chodzi to może nawet wygrać 10 festiwali - jego muzyka pozostanie tym czym jest: czyli niczym szczególnym, a już napewno nie czymś z czym można na świat wychodzić z dumą.

PS. To wszystko tylko oczywiście IMHO ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast sie nasmiewac, ze od Niemcow 12 punktow dostalismy, powinnes sie glupku jeden z drugim jezykow uczyc to moze bys zrozumial o czym spiewano.  

Po pierwsze: Niemiecki znam płynnie.

Po drugie: co to Ich Troje i Wisniewski osiagneli w naszym swiecie ,że mam ich tak podziwiac ? Ich Troje to kolejna komercha, gdzie zespół nie ma co gadać. Wszystko to jest sterowane przez ludzi opiekującymi się tym zespołem i to ich można podziwiac ,że stworzyli taki sukces: marketingowcy, PR-owcy, analiści, choreografii i autorzy - profesjonaliści ,którym się płaci za to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slowo wstyd w odniesieniu do czlowieka, ktory tak duzo osiagnal jest smieszne.

hmmm....

widzisz...nie kzady rozumuje tak jak ty.... :/

czy mam podziwiac czlowieka, ktory ma 20 domow, 30 samochodow itp....?

niewazne czy ma je za wlasnorecznie zaroione pieniadz, czy za kradzione..

osiagnal duzo, wiec mam go podziwiac ??!!

Widzisz... prawda jest taka, ze na wieksze uznanie zasluguje ktos, kto samodzielnie doszedl do czegos, niz ktos kto:

1. nic nie osiagnal

2. osiagnal cos dzieki innym.

Ja tam bym zdecydowanie wolal miec 20 domow, 30 samochodow i na dokladke swiadomosc, ze mam to wylacznie dzieki swojej ciezkiej pracy niz... byc splukanym Dołączona grafika

P.S.

W 100% zgadzam sie z imnowakiem - najwiekszym wstydem dla Polski nie jest Ich Troje, tylko te wszystkie buraki pastewne, ktore wstydza sie tego ze sa Polakami.

A jak komus nie pasuje muzyka Ich Troje, to niech jej nie slucha i nie komentuje. Ja ich muzyki nie slucham, ale zyczylem im jak najlepiej. Tak jak kazdemu, kto dzieki ciezkiej pracy osiaga sukces w jakiejkolwiek dziedzinie (bez wzgledu na to, czy sa to skoki narciarskie, muzyka dla pospolstwa czy robienie sweterkow na drutach).

A wszystkie te zenujace glosy w stylu "wies tanczy i spiewa", "wstyd dla Polski" itepe postrzegam jako zwykla zazdrosc malych, nic nie znaczacych czlowieczkow, ktorzy nic soba nie reprezentuja. Bo prawda jest taka, ze trzeba cos soba reprezentowac, zeby byc w stanie dostrzec to co reprezentuja inni :P

Over and out.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesli chodzi o 12 punktow od Niemcow, to sprawa jest prosta - Ich Troje bralo udzial w eliminacjach niemieckich do konkursu Eurowizji (Wisniewski ma niemieckie obywatelstwo) wiec nic dziwniego, ze skoro nie mogli glosowac na swoich, to zaglosowali na Ich Troje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak komus nie pasuje muzyka Ich Troje, to niech jej nie slucha i nie komentuje.

Dlaczego mam nie komentować tego co mi sie nie podoba? A to że taka grupa jak Ich Troje osiąga u nas sukces to świadczy tylko negatywnie o guście statystycznego Kowalskiego. No ale w sumie to nie ma co narzekać, bo nie tylko w Polsce takie kichy przechodzą: patrz Brytnej i podobne "gwiazdy". "Czy jak ktoś mnie częstuje shitem mówiąc, że to pyszny tort to mam ten shit jeść?" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak komus nie pasuje muzyka Ich Troje, to niech jej nie slucha i nie komentuje.

Dlaczego mam nie komentować tego co mi sie nie podoba? A to że taka grupa jak Ich Troje osiąga u nas sukces to świadczy tylko negatywnie o guście statystycznego Kowalskiego. No ale w sumie to nie ma co narzekać, bo nie tylko w Polsce takie kichy przechodzą: patrz Brytnej i podobne "gwiazdy". "Czy jak ktoś mnie częstuje shitem mówiąc, że to pyszny tort to mam ten shit jeść?" ;)

wedlug twojego twierdzenia mozna rownie dobrze powiedziec :

"Jak ci sie nie podoba ze jest wojna to nie komentuj"

"Jak jestes przeciwko aborcji to nie komentuj"

itd.

ehhh jezeli ktos nie lubi danej rzeczy i umie wysunac dobra krytyke (nie tylko to jest glupie i tyle) to jestem za krytykowaniem, kazdy ma prawo do kulturalnej wypowiedzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ŻE-NA-DA

Największe "wrażenie" zrobiła na mnie Anglia (za nie trafienie w tonację co zaowocowało zerowym [zdaje się] stanem punktowym) oraz Grecja (za pokazanie połowy wielgaśnych cycuszków).

BTW- macie jakieś linki ze zdjęciami tej kobiałki? Chętnie bym ją... powiesił sobie nad wyrkiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest prosta - nie znam sie na muzyce dla pospolstwa, bo slucham duzo ambitniejszych wykonawcow. I dlatego nie czuje sie kompetentnym, aby wypowiadac sie na temat tego, czy wybor Ich Troje jako reprezentantow na konkurs Eurowizji byl trafiony czy nie.

Natomiast po obejrzeniu (prawie) wszystkich propozycji konkursowych moge bez cienia watpliwosci powiedziec, ze... w porownaniu z konkurencja typu Rosja, Belgia czy Austria faktycznie tam nie pasowali - mocno zawyzyli poziom. Mieli piosenke z tekstem "na czasie", oprawiona muzyka skonstruowana z latwo wpadajacej w ucho papki dla tlumu, ale... podeszli do tematu troche zbyt powaznie, bo na Eurowizji liczy sie wylacznie szmira. Wiec nie dziwne, ze nie podbili Europy... choc zdobyli wiecej punktow, niz wszyscy nasi poprzedni reprezentancji lacznie (wylaczajac Edzie G.).

A to, czy sie komus taka muzyka podoba czy nie, to jest to zupelnie inny temat. Jaka idea konkursu, tacy uczestnicy. Chyba nikt sobie nie wyobrazal, ze do Rygi pojedzie np. Sojka czy Turnau, bo robia muze na wyzszym poziomie niz Ich Troje Dołączona grafika

Podsumowujac:

Czy mi sie podoba muzyka Ich Troje? --> NIE

Czy uwazam ich muzyke za wartosciowa? --> NIE

Czy uwazam ich za jedna z najwiekszych obecnie gwiazd polskiej sceny dla ludu? --> TAK

Czy dobrze reprezentowali Polske w Rydze? --> TAK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to że taka grupa jak Ich Troje osiąga u nas sukces to świadczy tylko negatywnie o guście statystycznego Kowalskiego.

Wiesz... szczerze ci powiem, ze - po zobaczeniu, co inne kraje zaprezentowaly - porownujac statystycznego Kowalskiego do statystycznego Smitha, Gustafssona, Müllera, Kovaleva i calej reszty... uwazam, ze z gustem polskiego pospolstwa wcale nie jest tak zle, jak mogloby sie wydawac Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to że taka grupa jak Ich Troje osiąga u nas sukces to świadczy tylko negatywnie o guście statystycznego Kowalskiego.

Wiesz... szczerze ci powiem, ze - po zobaczeniu, co inne kraje zaprezentowaly - porownujac statystycznego Kowalskiego do statystycznego Smitha, Gustafssona, Müllera, Kovaleva i calej reszty... uwazam, ze z gustem polskiego pospolstwa wcale nie jest tak zle, jak mogloby sie wydawac Dołączona grafika

No może i masz racje :) Ale to że "nie jest tak źle" nie znaczy, że nie może być lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ŻE-NA-DA

Największe "wrażenie" zrobiła na mnie Anglia (za nie trafienie w tonację co zaowocowało zerowym [zdaje się] stanem punktowym) oraz Grecja (za pokazanie połowy wielgaśnych cycuszków).

BTW- macie jakieś linki ze zdjęciami tej kobiałki? Chętnie bym ją... powiesił sobie nad wyrkiem  :D

Dołączona grafika

Ona ci się podoba? Dziwne, mnie jakoś nie kręci.

Aha zapomnałem wcześniej dodać, że co prawda mam niskie mniemanie o Wiśniewskim, to w Rydze było wszystko ok. i nie mozna miec do nich pretensji. Możemy być tylko dumni z wysokiego miejsca i z tego, że tym razem Polska się nie ośmieszyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm....

eejjj

moj ojciec przykladowo nie osiagnal wiele, bo jest zbyt uczciwy....

nigdy nie potrafil krecic itp...

zreszta mam to czesciowo po nim :/

ma tytul doktora (z materialoznawstwa gdybys sie pytal...) i zarabia niewiele :/

ale ja jakos cenie go bardziej niz wisniewskiego i bynajmniej nie dlatego, ze jest moim ojcem, ale za to kim jest!

pomysl zanim cos napiszesz.... :/

Witam,

pieniadze to nie zaraz sukces. Jezeli Ty uwazasz, ze twoj tato sukces osiagnal, to znaczy, ze tak jest i kropka, nie musisz tego nikomu udowadniac, ja go nie szanuje bo go nie znam, a mimo to nie bede mu ublizal. Pana Wisniewskiego wszyscy znamy, wielu kupuje jego plyty i tzn., ze mowiac jego muzyka jest idiotyczna ublizamy poniekad paru milionom ludzi, po wczorajszym skucesie nie tylko w Polsce. I to tyle.

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ŻE-NA-DA

BTW- macie jakieś linki ze zdjęciami tej kobiałki? Chętnie bym ją... powiesił sobie nad wyrkiem  :D

Dołączona grafika

Ona ci się podoba? Dziwne, mnie jakoś nie kręci.

Aha zapomnałem wcześniej dodać, że co prawda mam niskie mniemanie o Wiśniewskim, to w Rydze było wszystko ok. i nie mozna miec do nich pretensji. Możemy być tylko dumni z wysokiego miejsca i z tego, że tym razem Polska się nie ośmieszyła.

Twoje prawo- nad gustami się nie dyskutuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S.

W 100% zgadzam sie z imnowakiem - najwiekszym wstydem dla Polski nie jest Ich Troje, tylko te wszystkie buraki pastewne, ktore wstydza sie tego ze sa Polakami.

A za co mam "kochać" ten za przeproszeniem <span style="color:red;">[ciach!]</span>y kraj?

Za to, że bez korupcji i byciem s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ielem tutaj człowiek nie wyżyje?

Na każdym kroku jakiś głąb robi Ci koło [gluteus maximus], wpycha się nie w swoje sprawy po czym wyrzuca Cię z interesu?

Wprawdzie jestem "Polakiem", ale wiem, że moje "drzewko rodzinne" sięga wg. mnie normalniejszego kraju jakim są Niemcy, a zatem nie czuje się 100% Polakiem i mam prawo wyrażać swoje zdanie na temat kraju w którym żyje zwanym Polską.

BTW: przeszukajcie wasze stare podręczniki do historii i sprawdźcie skąd pochodzi nazwa naszego kraju (dlaczego nazywa się Polska).

I nie dziwcie się, że u nas panuje "wiocha", bo z wiochy zostaliśmy/zostaliście stworzeni.

PS. Nikogo nie chce obrażać i jeśli ktoś poczół się pokrzywdzony to go b. przepraszam, ale wyraziłem tylko swój pogląd (a, ze to jest forum więc właśnie o to chodzi żeby wyrażać swoje poglądy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może i masz racje :) Ale to że "nie jest tak źle" nie znaczy, że nie może być lepiej ;)

Jasne, ze moze byc lepiej :wink: Tzn. lepiej, jesli chodzi o koncowa pozycje polskiego reprezentanta. Ale mozna z duza doza prawdopodobienstwa zalozyc, ze jesli ktos z "naszych" uplasuje sie wyzej niz Ich Troje, to tylko dzieki temu, ze... bedzie duzo gorzej Dołączona grafika

To tylko takie luzne spostrzezenie, jesli chodzi o idee i poziom tego konkursu :wink:

A tak juz zupelnie na marginesie to:

1. I3 zajeli pierwsze miejsce posrod wszystkich piosenek, ktore nie byly spiewane po angielsku

2. "Keine Grenzen" bylo jedyna w konkursie piosenka "nierozrywkowa" - wszystkie pozostale traktowaly o banalach typu "never let you go" czy "don't break my heart" Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za co mam "kochać" ten za przeproszeniem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kraj?  

Za to, że bez korupcji i byciem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> tutaj człowiek nie wyżyje?  

Na każdym kroku jakiś głąb robi Ci koło <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, wpycha się nie w swoje sprawy po czym wyrzuca Cię z interesu?

Powiedz to np. Somalijczykom, Irakijczykom czy Afganczykom... w jakiej ty biedzie, korupcji i zacofaniu zyjesz. Jestem pewien, ze zostaniesz zrozumiany i przyjety z "naleznym" ci wspolczuciem. Moze nawet udziela ci azylu i wezma pod swoje skrzydla, zeby polozyc kres twoim cierpieniom i mizerii...

EOT bo sie mocny off-topic robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm....

eejjj

moj ojciec przykladowo nie osiagnal wiele, bo jest zbyt uczciwy....

nigdy nie potrafil krecic itp...

zreszta mam to czesciowo po nim :/

ma tytul doktora (z materialoznawstwa gdybys sie pytal...) i zarabia niewiele :/

ale ja jakos cenie go bardziej niz wisniewskiego i bynajmniej nie dlatego, ze jest moim ojcem, ale za to kim jest!

pomysl zanim cos napiszesz.... :/

Witam,

pieniadze to nie zaraz sukces. Jezeli Ty uwazasz, ze twoj tato sukces osiagnal, to znaczy, ze tak jest i kropka, nie musisz tego nikomu udowadniac, ja go nie szanuje bo go nie znam, a mimo to nie bede mu ublizal. Pana Wisniewskiego wszyscy znamy, wielu kupuje jego plyty i tzn., ze mowiac jego muzyka jest idiotyczna ublizamy poniekad paru milionom ludzi, po wczorajszym skucesie nie tylko w Polsce. I to tyle.

Pozdrowienia

to, ze sukcesem jest kasa wywnioskowalem z twojej wypowiedzi....

bo co innego wisniewski osiagnal??? :lol:

popularnosc??

ehhh...dziekuje za taka popularnosc :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za co mam "kochać" ten za przeproszeniem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kraj?  

Za to, że bez korupcji i byciem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> tutaj człowiek nie wyżyje?  

Na każdym kroku jakiś głąb robi Ci koło <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, wpycha się nie w swoje sprawy po czym wyrzuca Cię z interesu?

Powiedz to np. Somalijczykom, Irakijczykom czy Afganczykom... w jakiej ty biedzie, korupcji i zacofaniu zyjesz. Jestem pewien, ze zostaniesz zrozumiany i przyjety z "naleznym" ci wspolczuciem. Moze nawet udziela ci azylu i wezma pod swoje skrzydla, zeby polozyc kres twoim cierpieniom i mizerii...

EOT bo sie mocny off-topic robi.

Wypraszam sobie!

Nabijasz się ze mnie?

Tak Ci się "cudownie" żyje w tym kraju i kochasz go na zabój?

Ja nie potrzebuje czyjejś litości, a pozatym wyraziłem swój pogląd, a ty zacytowałeś mnie i zaczełeś się "śmiać" z mojego poglądu.

Słuchaj no - nie wiem w jakim ty świecie żyjesz, ale wszystkim jest ciężko, a na ulicach miast/miasteczek itp. rodzi się coraz to większy slums. Z tego co słyszałem to paredziesiąt lat temu była większa tolerancja wśród cywilów i "Polak potrafi" tylko wtedy kiedy jest zagrożony, albo dostaje w kość, bo gdybyś posłuchał co inne kraje Europejskie (i nie tylko Europejskie) myślą o Polsce to byś się zdziwił.

Są na forum jeszcze ludzie, któży wiedzą co się dzieje i potrafią ocenić typowego Polaka i nie koniecznie z tego powodu lubią inny kraj, ale widząc to co się dzieje w Polsce wolą się do niej nie przyznawać.

Wiesz jaka jest reakcja, gdy Polak odwiedzi inny kraj?

"Patrz złodzieje przyjechali - co oni tutaj robią/szukają" "Patrz Polak! Ciekaw jestem co on/ona zaś głupiego zrobi". To nie jest wyssane z palca tylko faktycznie tak jest.

Mógłbym dużo powiedzić na temat zachowania przeciętnego Polaka, ale:

a)Mógłym urazić co poniektóych

b)Wole przemilczeć (bo narazie nikt się nie czepiał, że wole inny kraj niż swój)

Proponóje przerwać dyskusje "wstydze się jego, bo nie lubi Polski" itp. bo ten temat moze być obraźliwy dla tych co są za swoim krajem i dla tych co nienawidzą Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maq:

Polska, to nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>e dresy, wyrzutki spoleczenstwa, w Polsce sa Obywatele rowniez, jesli teraz ich nie widac, to znajduja sie w takiej chwili, w jakiej sa potrzebni. Co sie mysli o Polsce ? A co sie mysli o Anglii ? snoby, co o Niemcach ? nazisci, gulgocza jakby im piwo zostalo w gardle, co o innych narodach germanskich ? gulgocza :P co o Francuzach ? tchorze. Nie msuze chyba wymienaic Rumunii itp. wiec sie nie podniecaj tak tym, ze Polska jest podobnie jak wszystkie kraje wysmiewana z czegos (nie zawsze slusznie).

To, ze ty nie jestes dumnym Polakiem, nei znacyz, ze nie mozna nim byc. Wieszaj sobie flage niemiecka 3 maja skoro jestes dumniejszym Niemcem jak Polakiem. Co do reakcji ludzi, nie wiem, moze ty albo twoi znajomi tak dzialaja na miejscowych, ale ja wszedzie spotykam sie z duza uprzejmoscia. Na Terenyfie, gosc zawsze czestowal nas likierkiem po obiedku (na trawienie ;), pocztowke nam nawet przyslal. W Hiszpani dostalismy buteleczke dobrego wina (40 euro butelka) od wlasciciela restaruacji w ktorej jadalismy. Moglbym wymienic wiele wiecej takich przyjemnosci (przypadek, ze akurat obie zwiazane z alkoholem).

Ktos kto nienawidzi Polski, jest dla nmie taka sama szmata, jak ktos kto nienawidzi Niemiec czy Francji. Nie spodziewam sie dyskusji na poziomie z taka osoba. Nie wiem, moze ja przez to, ze nie mieszkam w miescie, nie wiem jak to jest. Ale co mnie to obchodzi, ze jest pelno wyzutkow spoleczenstwa i gnojkow, tylko dlatego, ze oni sa ja mam sie wstydzic swojego kraju ? JA POWINIENEM BYC I JESTEM DUMNY z Polski, z polskiej historii, z polskich korzeni.

btw. nei rozumiem o co chodzi, ze polska zostala stworzona ze wsi ? to jakis zarcik czy cos ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do opinii jaką mają inne kraje to mogę powiedzieć tylko ,że nas nie znają. Dokładnie chodzi o to ,że wizerunek naszego kraju tworzą jednostki ,a nie całokształt. Przykładem tego jest sytuacja ,którą przeżyłem w Austrii na urlopie - byłem w Billi na zakupach, cisza spokój, bardzo przyjemnie. Nagle wchodzi jakaś pijana osoba i zaczyna demolować sklep ,a przy tym co drugie jego słowo to "Kur.wa".

I przepraszam ,ale co taki taki turysta nie z Polski ma sobie pomyśleć.

Oczywiście obywatele innych krajów zachowują się w podobny sposób

jednak oni są "akceptowani" ,a my nie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet nie zamierzam z Maq-iem dyskutowac jak Szymoon, to jest zdecydowanie ponizej poziomu, ktorego w rozmowie zwyklem sie trzymac.

W mysl zasady: "Never argue with idiot - he'll bring you to his level and beat you with experience"

Powiem tylko krociutko - ciesz sie z tego co masz, bo zawsze mozesz to stracic... i wtedy za tym zatesknisz.

A to jeczenie ze "nie mam tego, nie mam tamtego, jest mi zle, i dlatego pieprze ten parszywy kraj, bo... powinienem miec wszystko" jest dla mnie zwykla lameria i moim zdaniem takie zero, ktore tego typu rzeczy wygaduje, nie zasluguje na nic... a przede wszystkim na szacunek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodziewałem się, ze ktoś powie "Niemcy to NAZI".

Posłuchaj - Hitler wykorzystałto, że w kraju działo się źle i dostał poparcie od narodu (nie wiem czy wiesz, ale żeby dostać bochenek chlepa w tamtych czasach to musiałeś przyjść z torbą/kuferkiem wypchaną kasą taka byłą bieda, a Hitler dał im robote to mieli do niego zaufanie).

Gdyby Lepper miał troche więcej "oleju w głowie" to przypuszczam, że mógłby wykorzystać sytuacje w Polsce i kto wie co ten idiota mógły zrobić.

Niemcy po wojnie są od tamtego momentu ostrożni co do wojen, więc jeśli szanowny Szymoon'ie nie znasz się na sprawie to prosze sięnie wypowiadać.

I to, że ktoś Cię poczęstował winkiem to znaczy, że trafiłeś naprawde na życzliwego człowieka po gdybyś pojechał do :

USA,Niemiec,UK,Fracji,Rosji,Chin... (tego jest naprawde dużo, dlatego nie będe wymieniał dalej) to masz szanse spokać się właśnie z niemiłymi komenatzami z strony tych ludzi. W Egipie jak wynajmiesz jakiś 3 gwiazdkowy hotel to masz za darmo różne lody, napoje itp. ale dostajesz to za darmo za to, ze zapłaciłeś sporo kasy, a nie że tubylcy są b. gościnni.

Polska, to nie [ciach!] dresy, wyrzutki spoleczenstwa

Obyś się nie pomylił, bo ostatnio tego dużo w Polsce jest, a ludzie któzy w np. w jakiś TV show'ach wystęopują na pozór wyglądają na b.uczciwwych i bardzo tolerancyjnych, ale gdy widzisz tą osobe na żywo popdchodzisz do niej, a ona mówi Ci <span style="color:red;">[ciach!]</span>j to mozesz się zdziwić, bo takie odzywki nie raz słyszałem i nie tylko ja.

Nie wiem jak u Ciebie jest, ale mimo, że staram się być miły i rzetelny wobec klientów to oni jakoś tego nie doceniają, a gdy zobacze co konkurencja robi to mimo, ze są b.wulgarni mają total wszystko za przeproszeniem w d u p i e i jakoś im się powodzi, a jak ja jestem taki to też efektu niema. Nie widze w tym żadnej logiki - kiedyś (podobno) kultura+wiedza=powodzenie w pracy, jednak teraz nie ma sposobu na to i jedynie co wiadome jest to żeby dostać siedo pracy to musze mieć, albo znajomości, albo dać jakąś łapówe.

"Polak potrafi" - w dzisiejszych czasach on potrafi jeśli jest do tego zmuszony lub jeśli mu się chce (a Polacy są jeszcze znani z tego, że są "obibokami" czyli pracować im sięnie chce).

Jeśli jestem dla Ciebie szmatą to już twoja i wyłącznie twoja sprawa, ale ja zdania nie zmienie. I to nie z powodu, ze jestem uparty tylko poprostu mam pewne doświadczenie i biore z tego jakieś wnioski.

Podam przykład mojego wujka, który w Polsce mimo, ze miał tytuł profesora to był nikim, a gdy się przeniósł do Niemiec i pokazał na co go stać to ludzie byli wobec niego wporządku. W Polsce na to nie moge liczyć i mam na to dodowdy chodźby z rodziny wzięte.

Lubisz swój kraj twoja sprawa, ale nie obrażaj ludzi któzy jednak wolą być kimś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet nie zamierzam z Maq-iem dyskutowac jak Szymoon, to jest zdecydowanie ponizej poziomu, ktorego w rozmowie zwyklem sie trzymac.

W mysl zasady: "Never argue with idiot - he'll bring you to his level and beat you with experience"

Powiem tylko krociutko - ciesz sie z tego co masz, bo zawsze mozesz to stracic... i wtedy za tym zatesknisz.  

A to jeczenie ze "nie mam tego, nie mam tamtego, jest mi zle, i dlatego pieprze ten parszywy kraj, bo... powinienem miec wszystko" jest dla mnie zwykla lameria i moim zdaniem takie zero, ktore tego typu rzeczy wygaduje, nie zasluguje na nic... a przede wszystkim na szacunek.

Tylko weź pod uwage, że ja staram sie być (może nie na forum tweaka) ale dla ludzi fair i czasem robie im przysługe, a potem odwracają się do mnie i mówią spadaj frajerze. Nikt mi nie dał szansy, a żadnym ulungiem,pedałem,trędowatym nie jestem.

W Polsce już nie liczą się chęci,dobre wychowanie i wiedza tylko musisz mieć znajomości itp. nie musze tłumaczyć o co chodzi.

Po pobycie w Niemczech byłem pełen podziwu - jaki ty dla bliźniego taki bliźni dla Ciebie i nie spotkałem się z taką niesprawiedliwością jaka jest w Polsce i czasem zwykła pomoc 2 człowiekowi dawała prawie 100% gwarancje, ze ten człowiek Ci w przyszłości czymś dobrym odpłaci.

Może nie tutaj na forum, ale znam wielu ludzi któży marzą o wyjazd do kraju w którym można żyć godnie człowieka.

I nie powiem, że jestem rozpuszczony i rządny "więcej więcej" - chce tylko sprawiedliwości i mieć gwarancje nie tylkalnosci mojego bytu tzn. nie chce być z dnia na dzień poniżany przez ludzi którym niegdyś pomogłem.To co mam szanuje, ale dużo straciłem w ciągu niewielu lat.

Zresztą prosta sprawa: jeśli lubisz być poniżany przez twoich znajmoych/kumpli i ty się z tym dobrze czujesz to prosze bardzo, jeśli jednak wolisz znaleść poszanowanie w twojej pracy to idź do tego co takowe okazuje Ci.

Ja tutaj nie znajduje tego co oczekuje, a oczekuje niewiele, dlatego wybrałem inny kraj, inny świat i to jest moja osobista decyzja.

Jeśli ktoś jest człowiekiem tolerancyjnym i ma swój honor to zrozumie czyiś wybór, a jedynie o co prosze to o zrozumienie i poszanowanie mojej decyzji - odpłace się tym samym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz... okazuje sie, ze jak chcesz to potrafisz na poziomie napisac, powstrzymujac sie od fakania na kraj, w ktorym sie urodziles i zyjesz.

Wiecej na razie nie napisze, bo ide spac. Moze jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ich troje shit. I hate that music. A wisniewski to przemalowany pedal. Kiedys obejzalem jeden z odcinkow "Jestem jaki.... " nie da dojsc do slowa nikomu z zespolu, nie wyslocha innej propozycji rozwiazania jakiegos problemu od innych. malolaty sikaja po majtach jaki to on pikny i jaki ma boski charakter, dla mnie to to zwykly burak. a miejsce na eurowizji to sobie sam przewidzial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu sie rzeczywiscie niezly OT robi :lol:

"Rozmowa" schodzi na tematy o roznych wartosciach w ludzkim zyciu :lol: :lol:

Gdybym wiedzial, ze tak bedzie to bym tego topica nie zakladal :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widze tu jakby zazdrość niekórych ze gość zrobił dobrą kase i jeszcze dobrze sie bawi przy tym.Skoro wam sie nie podoba to po co wspominać wogóle.Mnie ten gość ni ziębi ni grzeje.To nie przez niego polske widzą jako kraj złodzieji tylko przez j.....ch dresiarzy którzy kradną i napadają,i jestem pewien że na tym forum jest niejeden taki - łatwo poznać po inteligencji postów.Dla mnie to on może nosić odkurzacz "ZELMER" na plecach i nie excytuje sie tym.Widać jacy zacofani niektórzy na tym forum,w niemczech kraju bezdyskusyjnie kilka razy lepiej rozwniętym i bogatszym niz polska nikt nie zwraca uwagi na hipisa pedała który całuje sie z facetem w garniturze.A u nas wystarczy założyć kurtke z wielkim gołębiem i ciemnota wiejska ma radoche i sie wznieca...nie żałuje że jestem polakiem ale żałuje że młodzież sie zachowuje jak pipy...WY (niektórzy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi